In Bucuresti sunt in prezent peste 5 500 de persoane adulte fara adapost care se lupta sa supravietuiasca de la o zi la alta dormind fie langa canale, pe vreo banca din parc sau in scari de bloc, acolo unde li se permite.

Pentru a le transforma visul de a avea casa macar pentru o noapte, organizatia Samusocial din Romania a demarat constructia unui Adapost de noapte pe un spatiu pus la dispozitie de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, teren situat intre Gara de Nord si Complexul Orhideea.

Cu o capacitate de 30 de locuri, adapostul va oferi  acestor beneficiari, ingrijire medicala, asistenta sociala si psihologica, o masa calda seara, la intrarea in centru, cat si dimineata, la eliberarea centrului si posibilitate de igienizare.

Pentru a reusi darea in folosinta a adapostului de noapte in primavara anului 2010, asa cum a fost previzionat, mai este nevoie de fonduri suplimentare.

In numele acestor persoane, Samusocial din Romania in parteneriat cu Teatrul JOINT, si cu sustinerea Radio Lynx, va invita intr-un loc boem pentru a va bucura de o piesa de teatru.

Articolul complet aici.

Sursa: www. stiriong.ro