Fundaţia Baylor Marea Neagră a lansat, în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, o broşură cu informaţii referitoare la virusul hepatitic B, la căile de transmitere şi la cele de prevenire a infectării.
 
Elevii din judeţul Constanţa vor primi broşura electronică şi vor afla că pericolul infectării cu virusul hepatitic B îi pândeşte unde nici nu se aşteaptă. Acesta este o nouă etapă a colaborării dintre Fundaţia Baylor Marea Neagră şi Asociaţia Elevilor din Constanţa. Cele două organizaţii susţin o campanie de informare şi de conştientizare asupra pericolului reprezentat de hepatita virală B, punând accent pe modul de transmitere al acestora.
 
„Această broşură, făcută pe placul şi pe înţelesul elevilor, are scopul de a-i educa pe tineri în ceea ce priveşte hepatitele virale, chiar dacă vorbim în ea despre relaţii sexuale, despre tatuaje şi piercing-uri. Prevenirea îmbolnăvirii este extrem de importantă, iar tinerii trebuie să ştie ce să facă pentru a rămâne sănătoşi, mai ales că sunt la vârsta noilor experienţe, a curiozităţii şi a neînfricării. Parteneriatul cu Asociaţia Elevilor din Constanţa ne bucură şi sperăm să ajutăm împreună la evoluţia unei generaţii mai informate şi, bineînţeles, mai sănătoase”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.
 
„Colaborarea dintre AEC și Fundația Baylor, pe care am demarat-o în toamna anului trecut, este una benefică elevilor consțănțeni, în vederea creșterii gradului de conștientizare cu privire la problema infectării cu virusul hepatic B. Lipsa educației pentru sănătate este unul din minusurile sistemului de educație din România. Dacă în restul Uniunii Europene această materie este prezentă încă din cele mai mici clase, la noi în țară este un subiect tabu, pe care autoritățile refuză să îl discute și să îl rezolve, deși existența acestei discipline este obligatorie, conform legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, a spus, la rândul său, Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
 
***
Despre Fundaţia Baylor Marea Neagră
Centrul de Excelență Clinică HIV sau Centrul de Copii Româno-American a fost deschis pe 6 aprilie 2001, iar Fundația Baylor Marea Neagră a fost organizată juridic în anul 2004. Centrul de Excelență a fost înființat de dr. Mark Kline, din dorința de a-i ajuta pe copiii infectați cu HIV pe care i-a întâlnit în prima sa vizită în România la sfârșitul anilor nouăzeci. Centrul a devenit cea mai mare clinică pediatrică pentru îngrijirea și tratarea infecției cu HIV din Europa. Baylor România face parte dintr-o rețea de centre cu cartierul general în Houston, Texas la Colegiul de Medicină Baylor și la Spitalul Pediatric Texas. Rețeaua include 20 de țări din Africa, America de Nord, America de Sud și Europa de Est în care BIPAI lucrează pentru creșterea accesului la servicii  centrate pe familie. În prezent, Fundația Baylor are o misiune extinsă în domeniul prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase. Baylor își desfășoară activitatea la  Centrul de Excelență din Constanța, deţine trei centre de testare și consiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din țară) şi un laborator mobil pentru testare. Fundația Baylor Marea Neagră încearcă să micșoreze impactul bolilor infecțioase cum ar fi: infecția cu HIV, hepatitele virale, tuberculoza și infecţiile cu transmitere sexuală.
 
Despre Asociaţia Elevilor din Constanţa
Asociația Elevilor din Constanța este singura organizație neguvernamentală  care reprezintă drepturile și interesele elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație din România înființată și condusă de elevi, pentru reprezentarea elevilor. Odată cu înființarea sa, în anul 2013, AEC reprezintă un actor puternic pe scena sistemului de învățământ românesc, luptându-se pentru dezvoltarea acestuia și apărând interesele legitime ale elevilor.