Știai că cei mai mulți români nu redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru nicio cauză socială? Astfel, un mecanism gratuit, eficient și atât de simplu de ajutorare a categoriilor sociale vulnerabile este practic sabotat prin lipsa de implicare. 
 
Ce presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit?
Anual poți alege ca 3,5% din impozitul pe care deja l-ai plătit către stat să fie redirecționat pentru a susține o cauză socială. Este foarte simplu, gratuit și poți face astfel o faptă bună. Tot ce trebuie să faci este să completezi și să depui Formularul 230.
 
Ce se întâmplă dacă nu redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit?
Dacă alegi să nu completezi formularul prin care poți susține o cauză socială, banii tăi vor rămâne în grija statului, neputând să afli cum sunt folosiți. 
 
3,5% din impozit poate însemna 100% viață pentru copii
Organizația Salvați Copiii România dotează maternitățile cu echipamente medicale pentru nou-născuți și are nevoie de implicarea noastră, a tuturor. De-a lungul timpului, Salvați Copiii a creat o rețea de sprijin imediat, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală indispensabilă salvării nou-născuților prematur. 
 
Numai în ultimii 7 ani, Salvați Copiii a investit aproape 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de prematuri. 
 
Și tu poți să ajuți! Direct prin facilitatea fiscală pe care ți-o oferă statul. Procesul de redirecționare este simplu și nu te costă nimic, practic doar muți de la stat banii reprezentând 3,5% din impozitul pe venitul tău pentru dotarea maternităților prin Salvați Copiii. Cum? Descarci formularul de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza, îl completezi cu datele tale personale și îl depui la Administrația Financiară de care aparții. 
 
Cât de mult contează un formular în plus sau în minus? De exemplu, dacă tu și întreaga ta listă de prieteni ați redirecționa 3,5%, Salvați Copiii ar putea cumpăra un incubator pentru prematuri.
 
Zeci de maternități din țară suferă de lipsa echipamentelor necesare pentru salvarea copiilor născuți prematur. Este extrem de important felul în care un copil vine pe lume și, din păcate, în România un prematur nu supraviețuiește în orice maternitate. Fără incubatoare și aparatură medicală adecvată, lupta medicilor pentru viața copiilor născuți prematur e pierdută.