În perioada 17-19 decembrie 2018, Cluj-Napoca va găzdui 250 de tineri supraviețuitori de cancer, membri ai Comunității Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer. 

Evenimentul marchează 11 ani de întâlniri naționale a foștilor pacienți, care aparțin comunității fondate de către Asociația Little People România, tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care Asociația colaborează, pentru a sărbători victoria asupra bolii și pentru a trăi emoția revederii altor tineri care au trecut prin experiențe similare. Așa cum mulți supraviețuitori se destăinuie, nu ai cancer o dată și după, nu mai ai. 

Temerarii este acum marca înregistrată și un nume asociat supraviețuirii, un exemplu de implicare activă. Dezvoltarea primelor campanii de comunicare a mesajului supraviețuirii, aportul financiar la crearea primei camere de joacă și terapie din Iași, contribuția la materialele și instrumentele terapeutice folosite de specialiștii Little People în spital, premiile câștigate în competiții care valorifică implicarea socială și voluntariatul sunt doar câteva dintre reușitele acestei comunități care a schimbat total percepția asupra supraviețuirii în România. 

Punctul culminant al Întâlnirii Anuale de Iarnă va fi mult așteptata seară a elegantei Gale de Crăciun, care va avea loc în data de 18 decembrie, începând cu orele 19:30, în cadrul Grand Hotel Italia.

Reprezentanții media sunt invitați să închine un pahar de șampanie în onoarea victoriei tinerilor supraviețuitori de cancer, la recepția evenimentului. 
 

"Gala de Crăciun Temerarii este sărbătoarea supraviețuirii și a victoriei. De abia aștept să-i revăd. Unii dintre aceștia tocmai au devenit părinți, alții se bucură de reîntoarcerea la locul de muncă, sau de succesul obținut la ultimele examene la facultate. Pe fiecare dintre ei noi i-am întalnit când singurul lucru rămas era speranța, iar la Gală îi reîntâlnim bucurându-se de viață și momente prețioase alături de semenii lor. Acesta a fost scopul comunității pe care am creat-o încă din 2006, de a le oferi o singură mare familie în care cancerul nu este tabu, iar vocea lor este auzită.” - Katie Rizvi, fondator Comunitatea Temerarii.

Mulțumiri speciale revin sponsorilor și partenerilor locali care au făcut acestă întâlnire posibilă. Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, făcând parte din proiectului Întâlnirea de iarnă a tinerilor supraviețuitori de cancer, desfășurat în perioada 01.11.2018-19.12.2018.
 
***
Despre Asociația Little People România
Cu o experiență de peste 19 ani în programe de suport psihosocial, asociația oferă o serie de servicii de înaltă calitate, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacienţilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psihosociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Dorim ca acest program să devină o parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie din România, fiind deja implementat cu succes în 9 secţii de oncopediatrie din țară, din 5 orașe: Cluj, București, Timișoara, Iași și Târgu-Mureș, Craiova. Începând cu luna februarie 2013, activitatea asociației s-a extins și în două centre de oncopediatrie din Chișinău, Republica Moldova. 

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii® - Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supravițuitori de Cancer - ce numără astăzi, peste 750 de membri din 123 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă şi facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și suport real din partea unor tineri care au trecut prin experiențe similare.

www.thelittlepeople.ro l www.facebook.com/LittlePeopleRomania