Asociatia Unu si Unu continua sa  fie aproape de cadrele medicale si de familiile cu prematuri din Bucuresti. Astfel, la un an si jumatate de la lansarea primului mijloc de informare din Romania dedicat parintilor cu prematuri si realizat cu ajutorul specialistilor - Ghidului Prematurului- s-a lansat si varianta reeditata a acestuia „ Ghidul bebelusului indelung spitalizat”, editat cu sprijinul OMV Petrom prin competitia „ Campionatul de Voluntariat”, editia 2016. Astfel, 2000 de exemplare au fost realizate, donate si au ajuns deja in 20 de spitale din Romania cu terapie inetnsiva neonatala de grad III si II.

Aceasta varianta este dedicata parintilor cu bebelusi internati perioade lungi de timp la terapie intensiva neonatala, cu prematuri, dismaturi, copii cu APGAR mic la nastere, cu malformatii congenitale, sindroame rare etc.

„Ne bucura tare mult ca reactiile miilor de parinti care au intrat in posesia Ghidului au avut ecou si ne-au dovedit inca o data necesitatea acestuia. Asa ca apreciem tare mult spirjinul primit din partea OMV-Petrom. Toti bebeficiarii il considera extrem de util pe perioada spitalizarii, mai ales ca sfaturile vin direct de la specialistii din domeniu: doctori, avocati, psihologi. Speram ca si anul urmator sa ajungem si la ceilalti parinti din Romania care au nevoie de el, sa le fim aproape sa ii ajutam cu suport moral si informatii care sa le faca trecerea prin terapie cat mai lina” sustine Diana Gamulescu, vicepresedinte Asociatia Unu si Unu.

Aceste actiuni din partea ONG - ului nu sunt singulare, din 2014 pana in prezent peste 17 spitale din Romania au primit donatii constand in mobilier oferite de IKEA, cuiburi pentru incubatoarele prematurilor, seturi de caciulite si botosei pentru bebelusii de la neonatologie, toata facand parte din proiectul Fire de Dragoste ce a depasit 3000 de beneficiari, precum si 20.000 de exemplare din prima editie Ghidul Prematurului.

Lista de spitale care au primit Ghidul bebelusului indelung spitalizat”, editat cu sprijinul OMV Petrom prin competitia „ Campionatul de Voluntariat”

# Spitalul Judetean de Urgenta Bacau
# Spitalul Clinic OG Filantropia Bucharest
# Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" Bucharest
# Spitalul Clinic OG "Dr. I. Cantacuzino" Bucharest
# Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" - Maternitatea Bucur Bucharest
# Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucharest
# Spitalul Clinic OG "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucharest
# IOMC Polizu Bucharest
# Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca
# Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta
# Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova
# Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Galati
# Spitalul Clinic OG "Cuza Voda" lasi
# Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures
# Spitalul Clinic Judetean Sibiu
# Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Ioan Cel Nou" Suceava
# Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara
# Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea
# Spitalul OG Ramnicu Valcea
# Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui
# Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani

Despre Ghidul Prematurului

Acest demers civic aparține Asociatiei Unu si Unu si a fost finantat integral prin acțiuni de fundraising. Asociația  a implicat un grup de specialisti: ginecologi, neonatologi, psihologi- care au oferit informații despre cauzele posibile ale prematuritatii, investigatii, afectiuni ale prematurului, alimentatie, recomandari pentru parintii de copii prematuri, dar si informații utile legate de drepturile copilului prematur, tipuri de concedii la care au dreptul parintii sau monitorizarea prematurului pana la 2 ani.

Ghidul Prematurului a fost lansat in Romania, pe 29 iulie 2015 in cadrul unei conferinte la Ministerul Sanatatii care sustine această inițiativa a societații civile.

Pana in prezent a fost distribuit gratuit peste 22.000 de exemplare, in peste 60 de maternitati de gradul II si III, acoperind 45 de orase din Romania. Varianta digitala se regaseste si pe site-ul Asociatiei Unu si Unu: http://unusiunu.com/ghidul-prematurului/

Despre Asociatia Unu si Unu

Asociatia Unu si Unu  este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. Asociatia Unu si Unu este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie care aduna reprezentanți din peste 50 de tari.

Misiunea Unu și Unu este de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si  derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.

Cei interesati pot urmari activitatea Asociatiei Unu si Unu pe: pagina sa de internet: www.unusiunu.com; pagina de Facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu/