În urma proiectului finanțat de Fundația Vodafone România, rata mortalității infantile a scăzut cu aproape 30% din 2013 până acum & peste 1.500 copii cu probleme grave din întreaga țară au fost internați și tratați în cinci ani. 
 
La Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Marie Curie din București, inaugurată în urmă cu exact cinci ani printr-un proiect al Asociației Inima Copiilor susținut financiar de Fundația Vodafone România, pot fi internați și îngrijiți anual până la 400 de pacienți nou-născuți, ceea ce reprezintă aproape o triplare a numărului inițial. În cei cinci ani de activitate, peste 1.500 de copii cu probleme grave din întreaga țară au fost internați aici și au primit tratament. Construită de la zero unitatea este considerată la ora actuală cea mai modernă de acest fel din sud-estul Europei. Față de vechiul spațiu al secției, care avea o capacitate de 11 paturi și o suprafață de 190 m2, noul corp de clădire are 4 etaje, o capacitate de 27 de paturi și o suprafață totală de peste opt ori mai mare, ajungând la 1.600 m2. 
 
În secția veche, nu mai puțin de 200 de copii erau refuzați anual la internare, din cauza capacității insuficiente și a lipsei echipamentelor necesare îngirjirii corespunzătoare a micilor pacienți. Numărul intervențiilor chirurgicale efectuate în secție cu ajutorul noilor echipamente, a crescut de aproape trei ori, de la 72, in 2013, la aproximativ 200 în prezent. Infrastuctura modernă permite transformarea camerelor individuale în săli de operație. De asemenea, numărul pacienților salvați anual a ajuns, de la aproximativ 120, în 2013, la peste 300. Cu toate că nivelul de complexitate a cazurilor tratate a crescut de la an la an, aici ajungând cele mai grave cazuri din România, fără șanse de supraviețuire în alte unități medicale, rata mortalității a scăzut de la aproape 14% la mai aproximativ 10%, ceea ce reprezintă o reducere de aproape 30%, din 2013 până acum.
 
Investiția totală în proiectul noii secții a ajuns până acum la 2,5 milioane de euro, din care contribuția Fundației Vodafone România este de 1,8 milioane de euro. Succesului proiectului a atras și alte investiții ulterioare de aproximativ 3,5 milioane de euro.
 
Secția construită prin proiectul dezvoltat de Asociația Inima Copiilor și Fundația Vodafone România dispune de 18 saloane individuale dotate cu instalații moderne de gaze medicale, climatizare și monitorizare individuală, spații speciale pentru părinți, săli de consultații, precum și de un spatiu de training și spații pentru personalul medical și pentru consilierea psihologică a părinților.
 
Special pentru noua Secție de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Marie Curie, Fundația Vodafone România a dezvoltat o soluție de telemedicină care permite montorizarea în timp real și accesul facil și securizat la datele medicale ale pacienților, de la distanță.  
 
***
Fundaţia Vodafone România
este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari - copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

l Website l Blog l Facebook