Ziua de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice va fi marcată în cadrul Fundației de Sprijin Comunitar conform tradiției de 20 de ani, cu o serie de activități care îi vor avea în centrul atenției pe seniorii asistați prin programele organizației. În toate centrele dedicate acestora vor fi organizate festivități speciale care să le reamintesca cât de importanți sunt pentru noi și cât de mult îi apreciem și prețuim. 

Acțiunile vor începe încă de joi, 28 septembrie, când beneficiarii și colaboratorii Centrului Dr. Ștefan Ciobanu vor fi sarbatoriti la Restaurantul Pasaj cu o masă festivă și un program artistic și de divertisment adecvat vârstei. De asigurarea bunei dispoziții se vor ocupă seniorii din cadrul Clubului de muzică, care pregătesc special pentru acest eveniment un mini-concert de muzică populară și șlagăre din vremea tinereții. Voluntarii FSC vor oferi seniorilor organizației câteva surprize distractive, constând în jocuri și concursuri care să descrețească frunțile și să anime atmosferă. Activitățile dedicate Zilei Vârstnicului în Bacău sunt susținute  printr-o finanțare nerambursabila de către Consiliul Local Bacău, în bază LEGII nr. 350/2005. 

Pe 29 septembrie va fi rândul profesioniștilor FSC să împărtășească din experiență de 20 de ani a organizației în oferirea de servicii dedicate vârstnicilor. Aceștia vor organiza două work-shop-uri, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Învățământului European având că teme „Problemele în furnizarea de servicii sociale adresate varstnicilor” și „Contractarea serviciilor sociale-creșterea parteneriatului public-privat”. Atelierele vor aborda subiecte referitoare la tipurile de servicii adresate persoanelor vârstnice existențe în România în general și în Bacău în special, identificarea problemelor în furnizarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice, dar și a soluțiilor pentru acordarea de servicii de calitate, adaptate nevoilor acestei categorii. Atelierele sunt de interes pentru toți profesioniștii în asistentă socială, dar în special membrilor Colegiului Național al Asistenților Sociali care vor putea acumula câte două credite profesionale/atelier. 

Evenimentele festive se vor mută pe 1 octombrie la Căminul Cultural din Corbasca, unde peste 70 de persoane vârstnice sunt invitate de echipă locală a FSC, în parteneriat cu Fundația Mână în Mână și Primăria Comunei Corbasca la un spectacol de muzică și dans. Fanfară de la Bacioi și câțiva seniori de la Centrul de zi Dr. Ștefan Ciobanu vor fi responsabili cu spectacolul muzical și antrenul, iar organizatorii îi vor “răsfăța” pe sărbătoriți cu gustări și surprize dulci. Tot pe 1 octombrie va fi organizată o petrecere câmpenească și la centrul rezidențial Satul Seniorilor Milly din Buhusi. Câțiva interpreți de folclor vor face că muzică de sărbătoare și voia bună să răsune pe “ulitele” Satului Seniorilor, iar pentru rezidenții centrului și invitații acestora va fi pregătit un berbecuț la proțap și alte bunătăți, că la o adevărată sărbătoare tradițională. 

Momentele festive vor continuă și săptămâna următoare mai precis pe 5 octombrie când copiii de la Centrul Mozaic din Bacău, împreună cu voluntarii organizației, vor face vizite la domiciile vârstnicilor bolnavi îngrijiți de FSC pentru a le dărui o floare, un zâmbet și câteva momente de bucurie care să le aline singurătatea și suferința. Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, Generații, Centrul comunității co-finantat de Fundația Principesa Margareta a României, care aduce împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută reciproc și primesc sprijin.