Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Grupul CEZ în România au derulat campania „Fularul de la Bunica” în județul Argeș. Printr-un parteneriat strategic de voluntariat corporativ, derulat  din 2016, 9 rezidenți ai Centrului de Îngrijire și Asistență Argeș s-au putut alătura șezătorilor de tricotat fulare în scop caritabil. Acțiunea este o modalitate de socializare inedită ce își propune diminuarea sentimentului de singurătate al bătrânilor şi implicarea acestora în activităţi sociale. Proiectul este derulat sub umbrela platformei de responsabilitate socială Energie pentru Bine a Grupului CEZ in România.

Șezătoarea fularelor a avut loc astăzi, la Ceainăria La Strada din Pitești, într-un cadru informal, unde vârstnicii și voluntarii Grupului CEZ în România au putut petrece două ore de calitate, socializând, deprinzând  tehnica tricotatului sau doar depănând amintiri  într-o atmosferă plăcută. 

„Fularul de la Bunica” este o campanie socială în beneficiul și cu implicarea vârstnicilor singuri din România. Campania, inițiată de asociație în mai 2016 dorește să vină în sprijinul vârstnicilor care se confruntă cu singurătatea şi dificultăţile vârstei, prin organizarea de „șezători” de tricotat menite să valorifice talentul și experiența acestora. Fularele astfel create, in modele unicate devin cadouri de suflet, din vânzarea cărora sunt finanțate noi activități în beneficiul vârstnicilor. Campania este implementată cu succes deja de 10 ani în Barcelona (Spania) de asociația Amics de la Gent Gran, partener al Asociației Niciodată Singur -  Prietenii Vârstnicilor.

Parteneriatul CEZ – Niciodată Singur în sprijinul vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Argeș oferă în fiecare an activități de socializare, excursii, ateliere hand-made, activități festive de sărbători sau alte metode de interacțiune. Vizitele voluntarilor le oferă vârstnicilor o alternativă de petrecere a timpului liber, ocazia de a cunoaște persoane noi, de a ieși din atmosfera căminului și de a se simți iubiţi, apreciați si respectați. 

În contextul agravării la nivel european și național a problemei îmbătrânirii populației, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor dorește să asigure vârstnicilor singuri din România o bătrânețe demnă și cât mai frumoasă prin implementarea unui model de intervenție sustenabil și durabil. Asociația desfășoară proiecte în București, Pitești, Ploiești, Constanța, Brăila și Târgoviște.