11.000 de vârstnici din România au primit, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice flori și gânduri bune din partea voluntarilor. Este pentru al șaptelea an în care Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, alături de partenerii săi, organizează Campania „Flori pentru Suflet”, prin acțiuni care încurajează voluntariatul în cadrul comunităților locale și celebrează vârstnicii, cu ocazia Zilei de 1 Octombrie. Campania a avut loc în perioada 27 septembrie – 10 octombrie 2018. 
 
În toate cele 41 de județe ale României și în București, alături de Fundația Principesa Margareta a României și 104 ONG-uri naționale, locale și regionale, instituții, companii sau voluntari individuali, asociația a atras atenția asupra situației vârstnicilor din România, oferind flori și felicitări persoanelor de vârsta a III-a. Conform unui studiu GfK (Fundația Principesa Margareta a României, 2015), aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt afectați de singurătate, într-o mai mare sau mai mică măsură.
 
„Florile pentru suflet” au fost dăruite bătrânilor pe care echipele de voluntari i-au întâlnit în căminele de bătrâni, cabinete medicale, cafenele și restaurante, centre comerciale, casierii și puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri și spații publice sau chiar la domiciliul acestora. 
 
„An de an, Campania „Flori pentru Suflet” reprezintă cel mai important moment al activității noastre în sprijinul vârstnicilor singuri din România. În 2018, pentru prima dată în șapte ani, alături de partenerii noștri, am reușit să fim prezenți în fiecare județ al țării și să transmitem mesajul nostru pentru o bătrânețe frumoasă.  Ne dorim ca bunicii României să înțeleagă că nu sunt singuri și că ne aflăm doar la un telefon distanță.” a declarat Beatrice Culda, director executiv al Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.
 
„Flori pentru Suflet” este o campanie de voluntariat organizată la nivel mondial de Federația „les petits freres des Pauvres” (Franța). Modelul de implicare este unul foarte ușor de urmat, organizatorii reușind în 2018 să mobilizeze peste 1200 de voluntari, de la copii de grădiniță, elevi de școală sau de liceu, studenți, angajați ai unor companii, medici sau asistenți sociali sau seniori care doresc să se implice în cauze sociale.
 
Cei care doresc să susțină programele Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor o pot face fie donând online, pe www.niciodatasingur.ro sau prin SMS (2 euro/lună), dacă trimit textul SINGUR la numărul 8844. 
 
Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor oferă, prin programele sale, o bătrânețe demnă pentru cât mai mulți vârstnici. Peste 850 de beneficiari din București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si Târgoviște primesc sprijin emoțional, practic și material din partea celor 150 de voluntari activi ai organizației. Cei care doresc să se înscrie ca voluntari, să afle mai multe despre programe, pot accesa www.niciodatasingur.ro.