Asociația Young Initiative (AYI) organizează conferința “Tinerii Fără Adăpost: Provocări și Soluții” în data de 7 iunie, între orele 15:00 – 18:00, la Spațiul Public European, unde va lansa Carta Albă a Tinerilor Fără Adăpost din România, fiind primul document de acest tip pe tematica menționată. 
 
Carta Albă a Tinerilor Fără Adăpost din România reprezintă un efort colaborativ al Grupului de Lucru pentru Tinerii Fără Adăpost, inițiat de Asociație. Acesta a reunit experți dintr-o serie de instituții publice centrale și locale, ONG-uri de profil și experți individuali, fiind astfel un demers cross-sectorial ce și-a propus să identifice situația reală curentă, concentrându-se în același timp pe propunerea de soluții și recomandări de politici publice. 
 
Conferința va avea următorul format:
• 15:00 – 15:30 Sosirea participanților și mini-activități tematice;
• 15:30 – 16:15 Panel cu speakeri, inclusiv reprezentanți ale unor instituții publice centrale și locale;
• 16:30 – 17:30 Atelier interactiv dedicat problematicii tinerilor fără adăpost, având ca suport Carta Albă;
• 17:30 – 18:00 Activități facilitate de networking;
 
Conferința face parte din proiectul Overhope, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice. Înscrierile la eveniment se realizează online, la adresa www.younginitiative.org/lansare-white-paper. Participarea este gratuită.
 
Accesul presei este liber începând cu orele 15:00. 
 
###
Asociația Young Initiative (AYI) este o organizație nonprofit înființată în 2009 care le oferă copiilor și tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.

Empowering people through education