Organizația Umanitară CONCORDIA a fost onorată de vizita Domnului Președinte al Austriei Alexander Van der Bellen și a Excelenței Sale Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul  Austriei la București. Oaspeții au fost întâmpinați de Domnul Christian Konrad, Președinte al Consiliului Consultativ al CONCORDIA Proiecte Sociale, și Doamna Ulla Konrad, Membru al Consiliului de Conducere al CONCORDIA Proiecte Sociale, la sediul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA - Școala de Meserii CONCORDIA. 

Vizita a debutat cu un cântec de bun venit, interpretat de corul de copii CONCORDIA powered by SUPERAR, din cadrul celor două centre de zi pentru copii și familii ale organizației. Nu a lipsit tradiționala pâine cu sare și au fost oferite rechizite copiilor prezenți. Domnul Christian Estermann, Directorul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA, a prezentat proiectul de înființare a unei școli primare pentru copiii proveniți din medii sociale defavorizate, un nou spațiu de cazare destinat cursanților Școlii de Meserii CONCORDIA, precum și serele din incintă, unde Domnul Președinte a stat de vorbă cu tinerii înscriși la cursul de lucrător în cultura plantelor. După vizitarea atelierelor pentru ospătari și bucătari din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA a urmat servirea prânzului și oferirea unor cadouri realizate de către copiii și tinerii din cadrul școlii.

***
Despre Școala de Meserii CONCORDIA
Înființată în urmă cu șapte ani, Școala de Meserii CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 70 de tineri provenind din medii dezavantajate, garantând accesul la educație și formare profesională de calitate. Centrul organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de până la un an, pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Prin serviciul de Job Coaching îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă, astfel încât aceștia să devină independenți. De asemenea, Școala de Meserii CONCORDIA este un partener de încredere pentru partea practică, pentru două licee de profil din Ploiești: Colegiul Economic Virgil Madgearu și Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu.

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA
CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 27 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.