Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a petrecut momente pline de emoție alături de copiii care cresc la SOS Satele Copiilor România. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Președintele României a fost primit cu mare bucurie de cei mici, care i-au fost ghizi de nădejde prin Satul SOS din București. Copiii i-au adresat fel și fel de întrebări, la care  domnul Klaus Iohannis a răspuns cu căldură și umor. După ce i-au prezentat câteva ateliere de creație și i-au arătat cât sunt de talentați, copiii l-au invitat într-una din casele în care cresc.

A fost unul dintre cele mai emoționante momente. Mama Iulica, părinte social și model de viață de 25 de ani la SOS Satele Copiilor, i-a prezentat Președintelui României familia pe care o îngrijește și în care cresc în prezent 5 copii.

“Este o mare onoare și o bucurie că l-am avut pe domnul Președinte ca oaspete. Sincer, nu îmi imaginam vreodată că Președintele României va călca pragul casei mele. I-am povestit despre viața noatră, despre bucuriile și provocările noastre și am descoperit un om foarte cald și interesat de viitorul copiilor. ” (Iulica Mira - Mama SOS din 1993)

Prezența Președintelui României a constituit un real prilej de încurajare pentru copiii care au pierdut sprijinul familiei biologice și care cresc în Satul SOS din București. Un moment de referință pentru organizația SOS Satele Copiilor, într-un an aniversar – 25 de ani de la deschiderea primelor Sate SOS.
 

“Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființare, este o onoare pentru mine să-i felicit pe toți care au făcut parte, de-a lungul timpului, din echipa SOS Satele Copiilor România. Împreună, mame SOS, asistenți maternali, consilieri și psihologi, voluntari, donatori individuali sau sponsori privați, ați reușit să schimbați destine. Sunteți eroi pentru mai multe generații de copii care au pășit cu încredere în viață datorită eforturilor dumneavoastră.”
(Klaus Iohannis - Președintele României)
 

„În mod cert, am scris o pagină importantă în istoria de un sfert de veac a organizației SOS Satele Copiilor România. Apreciem deschiderea domnului Președinte Klaus Iohannis pentru problematica socială a copiilor vulnerabili din România. Într-un an extrem de important pentru noi, unul aniversar, prezența Președintelui României ne motivează și mai tare să ne continuăm misiunea, accea de a oferi a doua șansă copiilor care nu îi mai au alături pe părinții biologici sau se află la risc de separare de părinți.”
(Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor România)
 
La finalul vizitei în Sat, domnul Klaus Iohannis a făcut poze cu copiii și le-a oferit cadouri.
La eveniment au mai participat reprezentanți ai SOS Satele Copiilor România, printre care membri ai echipei de management, mame sociale, psihologi și pedagogi.

***
Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, prezentă în 135 de ţări ale lumii. SOS Satele Copiilor România aniversează anul acesta 25 de ani. 

Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

Peste 40.000 de copii și adulți au fost sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor România, din anul 1993.
SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi.
 
Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi pe www.sos-satelecopiilor.ro