Intreprinderea sociala a Fundatiei Pentru Voi a fost premiata ca practica inovatoare in domeniul angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati. Premiul a fost inmanat de către Martin Essl, Presedintele si fondatorul fundaţiei ESSL si de Michael Fembeck, Director Zero Project, la sediul Organizatiei Natiunilor Unite din Viena saptamana trecuta.
 
Zero Project  este o reţea formată din 3000 de experţi în dizabilitate din întreaga lume, înfiinţată în anul 2011 de către Fundatia ESSL, în scopul de a susține drepturile persoanelor cu dizabilitati la nivel mondial, cu o abordare nouă și inovatoare. Misiunea sa este aceea de a furniza date științifice și o platformă de schimb și de colaborare, precum și pentru a ajuta la crearea unei lumi fără bariere. Începând cu anul 2011, Fundatia ESSL alege in fiecare an un domeniu şi selecţionează politicile şi practicile inovative din întreaga lume în acel domeniu. Anul acesta domeniul ales a fost angajarea in munca si formarea profesionala. 

Premierea Fundatiei Pentru Voi s-a facut in cadrul unei conferinte internationale, la care au participat mai mult de 500 de experti din 70 tari, care au discutat  politicile si practicile inovatoare selectionate de un colectiv de experti pe baza urmatoarele criterii: inovare, impact, sustenabilitate si capacitate de crestere. Procesul de selectie a implicat 1.000 experti internationali si a rezultat in alegerea a 56 de practici inovative din intreaga lume.

„Ne bucurăm că rezultatele muncii noastre sunt  recunoscute şi apreciate la nivel internaţional. In Romania, procentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale care sunt angajate in munca este sub 1%, ceea ce este revoltator.  Cu atat mai mult, ne bucura faptul ca expertii internationali au premiat modelele pe care noi le-am dezvoltat. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în aceşti 20 de ani. Multumim tuturor companiilor care fac afaceri cu unitatea protejata a Fundatiei Pentru Voi, sprijinind in acest fel cele 40 de locuri de munca ocupate de persoane cu dizabilitati intelectuale”
, a declarat Laila Onu, Directorul general al Fundaţiei „Pentru Voi”.