Din 17 iunie până pe 8 septembrie 2018, Asociația MagiCAMP organizează la Brănești (județul Dâmbovița) cea de-a cincea ediție a taberelor MagiCAMP, dedicate copiilor cu afecțiuni oncologice, copiilor care au suferit arsuri grave (ConnectivCAMP) și copiilor care au pierdut pe cineva drag (BlueCAMP). 
 
Încă din anul 2014, Taberele MagiCAMP oferă, preț de o vară, copiilor încercați prea greu, prea timpuriu, șansa de a-și recâștiga măcar o părticicică din copilăria petrecută pe patul de spital. În cele patru ediții anterioare mai bine de 490 de copii au avut parte de clipe magice transformate în amintiri memorabile. 
 
Anul acesta 250 de copii vor sosi într-un loc de basm unde organizatorii alături de 220 de voluntari le-au pregătit surprize și activități care mai de care mai antrenante: de la cățărat, trasee în parcul de aventură, poduri suspendate, tiroliană, treasure hunt, ateliere creative, seri de cinema și până la show-uri de magie, distracție la piscină și multe altele. Ca în fiecare an, totul se va desfășura sub directa supraveghere a unei echipe de medici și asistente specializați în pediatrie oncologică, a psihologilor și a entertainerilor de top. 
 
Anul acesta în taberele MagiCAMP echipa Global Records va oferi momente de neuitat pentru copiii care vor avea șansa să îi cunoască pe artiștii pe care îi îndrăgesc, printre care se numără Ina și Antonia. Povestea MagiCAMP se scrie alături de fiecare părinte, voluntar, medic, asistentă, susținător și, în special, alături de fiecare copil care crede în MagiCAMP.

”Taberele MagiCAMP sunt locul în care cuvintele ”nu pot” pur și simplu nu există, sunt tărâmul în care puterea zâmbetelor este mai mare decât orice încercare, sunt momente unice în care cele mai pure suflete se apropie, leagă prietenii, visează, sunt libere să se joace. De 5 ani medici, voluntari, sponsori și parteneri își dedică timpul copiilor și construiesc împreună magia lui ”Joacă la greu”. Le mulțumim tuturor!”, afirmă Melania Medeleanu, președinte al Asociației MagiCAMP.
 
Taberele MagiCAMP au fost concepute inițial pentru copiii cu afecțiuni oncologice. 
În 2014, tabăra a găzduit 31 de copii minunați. Un an mai târziu, în tabără veneau aproape 90 de copii.
180 în 2016 și 220 în 2017. Anul acesta crește numărul la 250 de copii care vin să își regăsească stima de sine, independența și dorința de a construi prietenii noi. 
 
CONNECTIV, tabăra copiilor cu arsuri grave a prins contur acum doi ani, în 2016. Printre voluntarii din 2017 s-au numărat inclusiv câțiva dintre supraviețuitorii din Colectiv. Și anul acesta echipa MagiCAMP alături de medici, asistente, kinetoterapeuți și voluntari așteaptă cu nerăbdare să destindă frunți. 
 
BlueCAMP, tabăra copiilor care au pierdut pe cineva drag va continua și în 2018 să fie locul în care copii cu vârste între 7 și 15 ani își vor găsi resurse pentru a gestiona furia, pentru a onora viața celui plecat și pentru a-și continua propriul drum cu fruntea sus, știind că au alături prieteni cu care împărtășesc și bucurie și tristețe.
 

***
MagiCAMP
a început ca o tabără. Una specială, pentru copiii cu afecțiuni grave de sănătate. Copiilor cărora le este greu, copiilor cărora boala le-a furat copilăria, MagiCAMP le oferă ceea ce merită: Joacă la greu. 
MagiCAMP a devenit între timp un ecosistem de proiecte care vin în ajutorul acestor copiilor și al familiilor lor. MagicHOME, MagicBOX, MagicTICKET, MagiCALL sunt proiectele prin care împreună îi putem ajuta să depășească încercări pe care cei mai mulți dintre noi nu ni le putem nici măcar imagina.  
 
Magic is something you make!