Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, va fi dedicată beneficiarilor seniori din cadrul Fundației de Sprijin Comunitar. Calendarul evenimentelor va cuprinde activități precum: 

sâmbătă și duminică (29-30 septembrie), 30 de medici voluntari din Iași, membri ai bine cunoscutei organizații Caravana cu Medici, vor desfășura o amplă campanie de consultații de specialitate gratuite în comună Corbasca, urmând să consulte 130 de adulți (în special vârstnici) și cel puțin 50 de copii.

Consultațiile vor avea loc la Școală din Corbasca și vor include și testări papanicolau oferite cu sprijinul Medical Test. Campania va beneficia de suport din partea echipei serviciului de îngrijire la domiciliu FSC din comună și de sprijinul Primăriei locale.  Pe toată perioada campaniei medicii voluntari vor fi găzduiți de localnici, dar și de mănăstirea din comună;

luni, 1 octombrie, beneficiarii Centrului Dr. Ștefan Ciobanu, vor fi sărbătoriți în cadrul centrului de zile către echipa și voluntarii FSC și vor primi cadouri oferite de prietenii de la Fiterman, Estrade, Simba, Lady Blue.

• Fundația de Sprijin Comunitar și partenerii săi, Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați, vă invită să participați la Conferința de lansare a proiectului: SERVICII SOCIALE PENTRU FIECARE VÂRSTNIC – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate - luni, 1 octombrie 2018, Sala Mare a Consiliului Județean Bacău, Bacău, între orele 12:00 – 15:00.

Conferinţa va reuni reprezentanţi ai autorităţi publice la nivel local şi central – ministere, instituţii publice – DGASPC, SPAS etc., asociaţii reprezentative ale vârstnicilor, ai caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor și furnizori de servicii sociale destinate vârstnicilor. În cadrul evenimentului va fi prezentat conceptul de pachet legislativ terțiar – soluție pentru contractarea de servicii sociale destinat persoanelor vârstnice, în vederea dezvoltării unei sistem național de servicii sociale dedicat persoanelor vârstnice disponibil în orice comunitate și adaptat nevoilor reale ale beneficiarilor. 

3 octombrie, 20 de seniori de la Centrul Dr. Ștefan Ciobanu, vor participa la concursul „Plăcintele Bunicilor” organizat de DGASPC, Bacău în Piațeta din față Primăriei, Tîrgu Ocna, începând cu ora 14:00;

• duminică, 7 octombrie, la Satul Seniorilor Buhuși va fi organizată începând cu ora 12:00 o petrecere câmpenească dedicată rezidenților acestui centru. Vor fi pregătite momente artistice, bucate de sărbătoare gătite în bucătăria proprie, degustări din cămară de toamna a bunicilor, invitați din partea autorităților locale și județene și partenerilor locali, dar și dintre aparținătorii persoanelor găzduite în centru; va participa la acest eveniment și corul Speranța al Centrului de zi Dr. Ștefan Ciobanu din Bacău.