38 de voluntari din echipa de top management a companiei Smithfield Prod, au ajutat la construirea locuintei protejate "Cristian" pentru 5 adulti cu dizabilitati intelectuale severe din Timisoara.

Proiectul este initiat de Fundatia "Pentru Voi" in parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity Romania si ofera o viata decenta in comunitate, pentru 5 persoane cu dizabilitati intelectuale severe din Timisoara. Conform statisticilor ANPH, in judetul Timis exista 4468 adulti cu dizabilitati intelectuale din care doar 20 beneficiaza de locuinte protejate. Pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale severe insa, nu exista nici o locuinta protejata adaptata nevoilor lor speciale. Astfel, acest proiect este extrem de important, fiind si primul de acest gen din Romania.

"Ziua Smithfield Prod pe santier" este o dovada a implicarii creescande a mediului de afaceri timisorean in problematica sociala a comunitatii. Le multumim vecinilor nostri, pentru implicare si speram sa ne fie parteneri si pe viitor in proiectele pe care le desfasuram." a declarat Zoltan Szoverdfi Szep, coordonator al proiectului Fundatia "Pentru Voi".

Domnul Morten Jensen, CEO-ul Smithfield Prod a sapat, a vopsit, a carat materiale de constructie alaturi de colegii de top management din departamentele de vanzari, controlul calitatii, productie, logistica, protectia mediului, achizitii, etc. El s-a aratat deschis fata de implicarea in problemele sociale ale comunitatii in care compania isi desfasoara activitatea:

"La Smithfield Prod valorizam comportamentul responsabil din punct de vedere social, comportamentul responsabil fata de mediul inconjurator si de aspectele sociale, exprimandu-ne, ori de cate ori avem ocazia, angajamentul de a ne implica activ in viata comunitatilor in care traim si ne desfasuram activitatea. Este o onoare pentru Smithfield Prod sa ajute ca acest proiect al Fundatiei "Pentru Voi" si Habitat for Humanity sa devina un vis implinit".

Voluntarii Smithfield Prod au montat profile din aluminiu, placi de gips-carton, au sapat santul pentru canalizare si  racordare la apa, au vopsit lemnaria, iar pe exterior au tencuit peretii cladirii.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania, situat in premisele fostului COMTIM, judetul Timis, cu o capacitate de procesare de 600 de capete pe ora, fiind certificat conform standardelor 22000 prin TuV Austria. Valorile Smithfield Prod sunt responsabilitatea fata de mediul inconjurator, siguranta alimentara, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care ne desfasuram activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor.                    

In cadrul lunii voluntariatului si a implicarii sociale si alte companii din Timisoara vor ajuta la finalizarea locuintei protejate Cristian:

20 martie – Ziua Alcatel pe santier
21 martie – Ziua tineretului pe santier
24 martie – Ziua Vodafone pe santier
27 martie – Ziua Subcontrol pe santier
28 martie – Ziua Provident Financial pe santier

Invitam jurnalistii sa se alature acestor companii pentru a le cunoaste mai bine activitatile de CSR dar si pentru a da o mana de ajutor la finalizarea acestei locuinte, prima din Romania pentru adulti cu dizabilitati intelectuale severe.