Asociatia Telefonul Copilului (ATC) va invita joi, 11 martie 2010, orele 11:00, la conferinta de presa care anunta lansarea proiectului „Suntem aici numai pentru a te asculta!”.

Demersul isi propune sa identifice problemele cu care se confrunta copiii din regiunea Moldova, mediul rural, ceea ce va oferi atat parintilor, cat si autoritatilor posibilitatea de a interveni, pe de o parte pentru a permite prevenirea si pe de alta parte pentru a ajuta la reducerea raspandirii situatiilor de incalcare a drepturilor copilului. Proiectul se va desfasura in unitatile de invatamant, iar toti copiii din cele 8 judete ale regiunii Moldova vor invata despre telefonul copilului si vor stii ca pot suna la 116 111 pentru orice problema cu care se confrunta.

Initiativa este finantata de Ambasada Regatului Tarilor de Jos, prin intermediul programului Matra-KAP.

Conferinta de presa va dezbate, totodata, problemele cu care s-au confruntat copiii din regiunea Moldova, in anul 2009, conform informatiilor oferite de baza de date a ATC. Cu aceasta ocazie, vom face cunoscut si raportul ATC asupra problemelor intampinate de copii in anul 2009, la nivel national, “Copiii suna. Noi raspundem”.

La conferinta de presa vor participa dna. Liliana Preoteasa – Director General – Directia Generala Educatie Timpurie, Scoli, Performanta si Programe  – Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, dna. Norma Nitescu – Program Officer – Ambasada Regatului Tarilor de Jos, dna. Ionela Paunica – Specialist PR - Romtelecom, dna. Florina Serban – Coordonator CSR – Cosmote, dna. Catalina Florea – Director Executiv - Asociatia Telefonul Copilului.

Conferinta de presa este gazduita de Muzeul Taranului Roman, la Clubul Taranului, str. Monetariei, nr. 2, sector 1, Bucuresti.

Va rugam sa confirmati participarea la tel: 0724 310 636 sau e-mail:
telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro‚ persoana de contact: Lavinia Mandache.

Accesul va fi posibil pe baza legitimatiei de presa.

Asociatia Telefonul Copilului este o organizatie neguvernamentala, non-profit, activa in domeniul protectiei drepturilor copilului. 7 zile din 7, intre orele 08.00-20.00, Asociatia Telefonul Copilului si Romtelecom pun la dispozitia copiilor si parintilor linia de asistenta gratuita, unica la nivel european, 116 111, specializata in domeniul protectiei copilului. Un numar total de 1.499.745 de apeluri a fost inregistrat de Asociatia Telefonul Copilului in perioada 21 noiembrie 2001 – 28 februarie 2010, iar dintre acestea au fost identificate 27.246 de cazuri valide. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote.

www.telefonulcopilului.ro