Marți, 28 februarie 2017, va avea loc evenimentul de lansare a ediției cu numărul 6 a Social Impact Award România, o competiție ce încurajează tinerii români dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Liceeni, studenții și tinerii antreprenori care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ pot primi contextul de creștere prin care să învețe să facă acest lucru. 
 
Social Impact Award este o competiție la nivel internațional, prezentă anul acesta în 20 de țări, al cărei scop principal este acela de a dezvolta tinerii antreprenori și de pune pe harta oportunităților de carieră antreprenoriatul social. În România, echipa SIA a pregătit o experiență educațională complexă, menită să transforme idei în proiecte concrete. Indiferent de tema ta de interes (mediu, sănătate, discriminare, educație, sărăcie, tehnologie, drepturile omului etc), vei putea accesa resursele și oportunitățile de care ai nevoie, astfel încât să aduci un impact social. 
 
Înscrierile în cadrul competiției vor avea loc până pe 7 mai, urmând ca organizatorii să selecteze 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și testare a ideilor pe parcursul verii. Pe 4 octombrie, un juriu format din experți în antreprenoriat social va selecta 3 proiecte câștigătoare. Fiecare proiect câștigător va primi suma de 1500 de euro. De asemenea, câștigătorii vor participa la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Belgrad. 
 
Competiția are la bază mai multe principii, printre care: conectarea participanților la o rețea internațională de antreprenori, freelanceri, ONGiști și reprezentanți ai mediului de afaceri; ghidarea tinerilor astfel încât să dezvolte concepte de afaceri cu impact social, care să aibă la bază modele de afaceri sustenabile și susținerea celor mai bune idei cu premii în bani, spațiu de lucru și conectare, precum și mentorat.
 
Evenimentul de lansare va avea loc marți, 28 februarie, începând cu ora 18:30, la Universitatea Alternativă (Bulevardul Dacia, nr 99). Participanții vor avea ocazia să afle mai multe detalii despre competiție și să participe la o conversație despre antreprenoriat social, alături de antreprenori cu experiență, reprezentanți ai mediului de business și foști finaliști Social Impact Award. Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina evenimentului sau pe site-ul competiției.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                ***                                                               
Despre Social Impact Award
Social Impact Award este o competiție de idei pentru studenții care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 20 de țări: Austria, Croația, Cehia, Grecia, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Georgia, Suedia, Spania, Slovenia, Tunisia, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Ungaria și Albania.

În România, proiectul se află la cea de-a șasea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă.