Tinerii lideri de ONG-uri, voluntari, antreprenori, politicieni, activiști, angajați în companii private și instituții publice care lucrează cu tineri mai au doar o zi pentru a se înscrie la Summitul Tinerilor, ediția a II-a: Dă încredere generației tale! 
 
Summitul Tinerilor este cel mai important eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare al mișcării de tineret din România și va avea loc, în perioada 8 – 12 noiembrie a.c., la Bacău - Capitala Tineretului din România. Ediția din 2017 a programului „Capitala Tineretului din România” se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis. 

Întâlnirea din acest an va facilita construirea unei viziuni comune asupra modului în care mișcarea de tineret va crește, va colabora și va interacționa cu societatea în următorii ani. Concret, participanții vor elabora planuri de acțiune la nivelul regiunilor de dezvoltare ale României și vor discuta despre teme care variază de la resursele pe care le pot atrage pentru a-și îmbunătăți activitatea, la modul în care se construiește o strategie locală de tineret sau cum se vor implica în pregătirea Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene în 2019. Participanții vor afla direct de la liderii principalelor structuri naționale de tineret ce planuri de viitor au și vor avea ocazia să cunoască personalități din diferite domenii, să discute cu diverși finanțatori și să afle ce își propun partidele politice în următoarea perioadă.
 
În ultima zi a evenimentului, participanții vor asista la Gala Tineretului din România, eveniment organizat împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a recunoaște implicarea tinerilor și impactul proiectelor implementate de aceștia. 
 
Cu această ocazie, se va decerna titlul de Capitala Tineretului din România. Începând cu 2 mai 2018, orașul desemnat câștigător va purta, timp de un an, titlul de Capitala Tineretului din România, va beneficia de un premiu de 50.000 Euro pus la dispoziție de Banca Comercială Română și va fi gazda următoarei ediții a Summitului Tinerilor.
 
Apelul de înscrieri la Summitul Tinerilor, ediția a II-a: Dă încredere generației tale!  poate fi completat până la data de 1 noiembrie 2017 și este disponibil la următorul link: www.ctr.ro/summitultinerilor2017
 
***
„Capitala Tineretului din România”
este cel mai ambițios program de dezvoltare a modului în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltare urbană. 

Summitul Tinerilor – Ediția a II-a „Dă încredere Generației Tale!” este organizat sub egida acestui program de către Guvernanța Capitalei Tineretului din România formată din: Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj (FTC) și Banca Comercială Română (BCR), împreună cu Primăria Municipiului Bacău, actuala Capitală a Tineretului din România și Federația Tinerilor din Bacău. 
 
Partener media principal: AGERPRES
 
Sponsori:
Agricola Internațional S.A., Salbac S.A. Bacău, Arena Mall, PepsiCo România
 
Parteneri instituționali:
Consiliul Local al Municipiului Bacău, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Agenția Națională de Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea George Bacovia, Universitatea "Vasile Alecsandri "din Bacău, Direcția Județeană de Tineret și Sport (DJTS), Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Canciov”, Biblioteca Județeană "Costache Sturdza".
 
Parteneri educaționali: 
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Tineret (ANSR – filiala tineret), Organizația de Tineret a Blocului Național Sindical (OT BNS), Comisia Națională de Tineret a Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa (CNT CNS Cartel Alfa), Consiliul Național al Elevilor (CNE), Let’s Do It, Romania!, Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România – VOLUM, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și programul Timișoara for European Youth Capital 2019, Fundația World Vision România, Organizația Națională „Cercetașii României”, Școala de Valori.