Astazi, unitatea protejata autorizata Util Deco, sectie interna a Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania si-a deschis portile pentru vizitatori.

Astfel, la prima ora, la Util Deco a venit dl. deputat Tudor Ciuhodaru, care a acceptat sa sprijine prin implicarea sa, campania “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!”, derulata de ADV Romania in scopul crearii si sustinerii a 10 locuri de munca pentru persoane cu handicap, in cadrul Util Deco. Dr. Chiuhodaru va promova serviciile si produsele Util Deco si va incerca sa atraga contracte pentru aceasta unitate protejata autorizata, astfel incat sa sprijine valorificarea muncii celor 19 persoane cu handicap care deja sunt angajate si sa aduca o sansa in plus extinderii si mentinerii capacitatii de productie a unitatii.

De asemenea, domnului deputat i s-a inmanat un document cu problemele cu care se confrunta cei care dezvolta o astfel de structura economica, imperfectiunile sau carentele legislative, astfel incat sa poate face lobby pentru modificarea acestor acte legislative, inclusiv reglementarea conceptului de economie sociala in Romania.

“Sunt "alaturi de voi" in tot ceea ce intreprindeti. Pentru o cauza buna trebuie mai mult. Sper ca alaturi de voi să realizam cat mai multe. Onorat de a participa la acest eveniment” a mentionat dr. Tudor Ciuhodaru in mesajul din cartea de onoare a Util Deco.

Pana acum in aceasta campanie s-au implicat si alti politicieni, deoarece dorim sa facem cunoscuta experienta noastra practica si sa solicitam sprijin pentru ca economia sociala sa se dezvolte si in Romania. Astfel pana acum ne-au vizitat d-na senator Mihaela Popa, dl. deputat Nicusor Paduraru, dl europarlamentar Catalin Ivan.

A doua vizita la unitatea protejata Util Deco a fost a unui numeros grup de 20 de persoane - participanti la diferite dezbateri organizate in cadrul proiectului “E timpul pentru o schimbare!”. Acestia au venit pentru a cunoaste modelul ADV Romania de integrare in munca a persoanelor cu dizabilitati. Intrebarile au fost multe si interesul maxim privind serviciile oferite, modul de functionare a unei astfel de structuri, provocari si lectii invatate.

Prin aceste vizite, ADV Romania doreste sa promoveze cat mai mult incluziunea sociala a persoanelor cu handicap si dezvoltarea de structuri de economie sociala ca si alternativa de angajare, in conditiile in care in Romania in 2008 doar 6,3% dintre persoanele cu handicap erau angajate in munca, conform statisticilor furnizate de ANPH.

Detalii privind participarea ADV Romania la ambele evenimente puteti obtine de la Mihaela Munteanu coordonator PR ADV Romania, tel. 0740.531.864.