Metropolitan Life și-a reînnoit parteneriatul regional cu Habitat for Humanity în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa și susține proiecte de construcție și renovare în regiune în perioada Community Service Week (Săptămâna în Folosul Comunității), începând cu 15 mai.
 
Prin parteneriatul finanțat de Fundația Metropolitan Life, angajații companiei vor munci alături de familiile beneficiare din comunitățile în care Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe în Bulgaria, Egipt, Anglia, Ungaria, Irlanda, Iordania, Liban, Polonia și România.

“Ideea de a organiza Community Service Week a pornit chiar de la colegii noștri din regiunea EMEA. Peste 750 de angajați din 21 de piețe din regiunea EMEA s-au implicat anul trecut în acțiuni de voluntariat pe șantierele Habitat for Humanity și ne-au spus că anul acesta vor să facă mai mult,” a spus Michael Khalaf, Președintele Metropolitan Life EMEA și Membru al Consiliului Fundației Metropolitan Life. “Community Service Week oferă o oportunitate fantastică de a oferi ceva înapoi comunităților în care ei lucrează.”

Metropolitan Life și-a reînnoit angajamentul față de Habitat for Humanity International și sprijină mai multe proiecte pentru al doilea an consecutiv.

În România, în cadrul Community Service Week, 40 de angajați Metropolitan Life vor munci pe șantierul Habitat for Humanity din Cumpăna, județul Constanța, unde vor participa la construirea a opt locuințe pentru familii cu venituri mici. Voluntarii vor lucra la montarea izolației pe soclu, la cofrarea aleilor de acces, la turnarea scărilor interioare și la realizarea tencuielii preliminare. 
 
“Ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu Metropolitan Life pentru al doilea an consecutiv. Apreciem inițiativa Community Service Week și suntem recunoscători pentru sprijinul financiar oferit și pentru timpul pe care voluntarii Metropolitan Life îl dedică pentru a ajuta opt familii în nevoie să aibă o casă decentă,” a spus Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.
 

”Săptămâna în Folosul Comunității și parteneriatul cu Habitat for Humanity România se aliniază valorilor Metropolitan Life și angajamentului pe care ni l-am asumat în comunitate. Astfel, putem aduce zâmbetul pe chipurile celor mai puțin avantajați și putem contribui, împreună cu voluntarii dedicați Metropolitan Life, la un viitor mai sigur și mai bun”
, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România.
 
Fundația Metropolitan Life are o lungă tradiție în a sprijini inițiative în care voluntarii Metropolitan Life se pot implica în activități care contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la creșterea oportunităților în comunitățile pe care le servesc.
 
***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69,000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Despre Metropolitan Life
Metropolitan Life este parte din MetLife, Inc. (NYSE : MET), una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife acoperă operațiuni în aproape 50 de țări, ocupând poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.
 
În România, Metropolitan Life are peste 18 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local. Pentru mai multe informații, accesați www.metropolitanlife.ro
 
Despre Fundația MetLife
Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua tradiția MetLife privind finanțarea companiilor și implicarea comunității. Încă de la înființare, până la sfârșitul anului 2015, Fundația MetLife a furnizat peste $700 de milioane în granturi și $70 de milioane în programe ale organizațiilor care adresează probleme care au un impact pozitiv în comunitățile lor. Fundația se concentrează pe promovarea incluziunii financiare, având la dispoziție $200 de milioane în următorii cinci ani pentru a ajuta la construirea unui viitor sigur al oamenilor și al comunităților din întreaga lume. Pentru mai multe informații, accesați www.metlife.org
 
 
 
 
 
Contact presă: Iolanda Burtea, Senior Corporate Fundraising Manager Habitat for Humanity România, iolanda.burtea@habitat.ro, 0731.031.103.