Economiile la energie vor permite fundației să ofere mai multe servicii paliative. Un număr de 25 de voluntari, angajați ai companiei ENGIE Romania, au lucrat sâmbătă pe șantierul Habitat for Humanity din Brașov și au ajutat la lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a clădirii HOSPICE Casa Speranței. Centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov este prima unitate de îngrijire paliativă din România, unde, în fiecare an, peste 2.000 de copii și adulți cu boli incurabile beneficiază, gratuit, de servicii specializate. 

Clădirea nu a mai fost renovată de la deschiderea sa, din 2002, acoperișul avariat și izolația precară având un impact considerabil asupra pacienților și cheltuielilor de întreținere. Voluntarii ENGIE din București și Brașov au lucrat timp de o zi la realizarea hidroizolației și zugrăvirea camerelor interioare, sub îndrumarea specialiștilor de la asociația Habitat for Humanity România, coordonatoarea lucrărilor.
 

“Este o sâmbătă extrem de bine petrecută, în sprijinul unor oameni care au atâta nevoie de ajutor. Mă bucur că am putut să fiu de folos alături de colegii mei”,
spune Angela Mălureanu, angajat ENGIE Romania. 

În luna noiembrie, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro, finanțată de ENGIE Romania, clădirea va fi complet reabilitată și eficientizată energetic, va dispune de o centrală termică nouă și cazane pentru încălzire performante, precum și un acoperiș nou, cu panouri solare.

În urma proiectului de reabilitare și eficientizare energetică, HOSPICE Casa Speranței va face economii considerabile în fiecare an, echivalentul a 140 zile de spitalizare sau a 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților.
 

“Suntem bucuroși și recunoscători să putem fi de ajutor și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor oferite pacienților de HOSPICE Casa Speranței din Brașov. Economiile pe care centrul le face vor putea fi investite în servicii de îngrijire paliativă, care aduc speranță și putere pentru pacienții de aici. Le mulțumim angajaților ENGIE Romania pentru ajutorul oferit și sperăm să ne fie alături la evenimentul de inaugurare pentru a vedea rezultatul muncii lor”
, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.
 

“HOSPICE este mai mult decât un centru, este o poveste despre speranță și solidaritate. Ne bucurăm când oamenii de bine își dedică timp și energie pentru a-i ajuta pe alții și a le arăta că nu sunt singuri în lupta pe care o duc.  Le mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor datorită cărora vom putea oferi îngrijire paliativă gratuită pentru un număr cât mai mare de pacienți și famiile lor”
, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Centrul HOSPICE Casa Speranței din Braşov include secții de internare pentru adulți și copii, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică și unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu și oferă, de asemenea, servicii de îngrijire paliativă la domiciliul pacienților.

Mai multe informații puteți regăsi în filmul de prezentare a proiectului.

***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
 
Cu sprijinul a peste 33.000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69.000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.
Pentru mai multe detalii, intrați pe www.habitat.ro sau Facebook.com/Habitat.ro.
 
Despre ENGIE Romania
ENGIE Romania, furnizor de electricitate, gaze naturale şi servicii tehnice, susţine proiecte de responsabilitate socială în domeniile sănătate, educaţie şi protecţia mediului. Protecţia mediului înconjurător este o componentă esenţială în strategia de business a Grupului ENGIE, valorizând proiecte menite să sensibilizeze opinia publică cu privire la sursele de energie, economia de resurse, dar şi proiecte de eficienţă energetică a clădirilor prin care se urmăreşte reducerea semnificativă a consumului de energie. ENGIE Romania a investit din 2005 până în prezent 700.000 de euro în proiecte de eficienţă energetică derulate în parteneriat cu Habitat for Humanity, iar angajaţii ENGIE au dedicat aproximativ 700 de ore de voluntariat în beneficiul a aproximativ 2.500 de beneficiari.
 
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram.