CLUJ – NAPOCA, 27 Octombrie 2009 – S-a lansat a patra ediție a programului pentru liceeni YouthBank Cluj: 10 noi membri în echipă, noi planuri, aceeași implicare în comunitate și aceeași determinare a acestor tineri de “a fi schimbarea” pe care vor să o vadă în lume.

YouthBank Cluj, program implementat în plan local de Fundația Comunitară Cluj în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale și AEGON România, este administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, și urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate – de către liceeni – pentru dezvoltarea comunității locale. YouthBank Cluj oferă acestor tineri cadrul pentru dezvoltare personală şi pentru dobândirea abilităților de lider, comunicare şi management financiar.

“Educația este una dintre direcțiile importante ale strategiei noastre de responsabilitate socială corporativă. Susținem de 4 ani programul YouthBank Cluj pentru că dincolo de componenta educativă, valoarea proiectului constă în dorința de a implica tinerii în rezolvarea problemelor comunității. Credem că investiția în educația și formarea copiilor și tinerilor de azi este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru viitorul societății noastre.” – Bianca Dordea, Director Comunicare BRD – Groupe Société Générale.

Cei 15 membri ai echipei au făcut public, cu ocazia unui eveniment organizat în Sala Mare a Primăriei, planurile lor pentru acest nou an, și totodată și-au prezentat noii colegi, 10 liceeni fiind proaspăt selectați pentru a fi “tineri bancheri”. Echipa YouthBank Cluj își propune să creeze un fond de 30.000 RON până la sfârșitul lui 2009, mobilizând 10.000 RON printr-un eveniment de strângere de fonduri, diferența fiind contribuția partenerilor principali, BRD – Groupe Société Générale și AEGON România. Va urma o etapă de cercetare locală pentru a da șansa tinerilor din comunitate să își exprime părerea cu privire la nevoile pe care ei le-au identificat în jurul lor, iar în primăvara anului viitor, fondul de 30.000 RON va fi pus la dispoziția liceenilor clujeni. Ei vor putea primi sprijin financiar pentru inițiativele și proiectele lor, urmând să fie finanțate 10-15 proiecte cu impact în comunitate, cu un buget de 1.500-3.000 RON pe proiect.   
 
Prezentă la eveniment, Adriana Cândea, Corporate Social Responsibility Officer AEGON România a declarat: “Programele de responsabilitate socială în care ne implicăm sunt în perfectă concordanță cu principiile, valorile şi misiunea companiei noastre şi credem cu tărie că răspund unor nevoi concrete şi reale ale comunității. Credem în tinerii cu inițiative şi îi susținem în dezvoltarea lor, în proiectele adresate comunității şi în puterea exemplului. Am ales să susținem proiectul YouthBank Cluj pentru că generează nu doar rezultate pe termen lung, ci şi atitudine
   
Tot în acest al patrulea an, echipa YouthBank Cluj își propune să organizeze cea de-a treia editie a Festivalului Cultural Miraje, un festival dedicat copiilor cu diferite dizabilități, și care se vrea o dovadă a faptului că acești copii nu sunt deloc diferiți față de alți copii și că, deficiența lor nu îi poate opri din calea succesului, ei compensând prin talent și multă muncă. Ei vor fi micile vedete ale festivalului, fiind când actori, când dansatori, când muzicieni talentați.   

Despre programul YouthBank, proaspătă membră a echipei, Irina Suătean, spunea: “Mă aştept să fim o echipă, “să creştem” împreună, să ne maturizăm, să învățăm ce e responsabilitatea. Văd YouthBank în primul rând ca pe o oportunitate, un loc în care putem să ne materializăm ideile, să fim noi înşine, un loc în care învățăm să ne folosim potențialul într-un mod productiv. Învățăm să descoperim lumea împreună şi avem ocazia de a ne pune amprenta într-un colțişor al ei.  Îmi doresc ca la sfârşit de an să putem trage linie şi să fim mândri de ce am realizat.”   

Găsiți detalii complete despre programul YouthBank și despre procesul de selecție a membrilor noi pe  site-ul www.youthbank.ro!   

Persoane de contact:
Alin Vaida
Coordonator program YouthBank Cluj
Fundația Comunitară Cluj
Tel: +40-264-434.618
M: +40-757-382.426
E: alin.vaida@fundatiacomunitaracluj.ro
www.youthbank.ro

Traian Traicu
Manager Relații publice și Evenimente
BRD – Groupe Société Générale
Tel.: +40-722-642.661
E: traian.traicu@brd.ro
www.brd.ro

Adriana Cândea
Corporate Social Responsibility Officer
AEGON România
Tel: +40-264-224.281
E: adriana.candea@aegon.ro
www.aegon.ro

***
Fundația Comunitară Cluj are misiunea de a îmbunătăți viața locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru inițiative de dezvoltare locală. Fundația Comunitară contribuie la oferirea de şanse egale locuitorilor din zona Cluj şi la dezvoltarea locală. Menționată ca unul din obiectivele de dezvoltare comunitară în “Strategia de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca”, Fundația Comunitară Cluj este una din primele inițiative de acest gen din România şi se numără printre cele 1.400 de Fundații Comunitare active în peste 51 de țări de pe toate continentele.
***
BRD – Groupe Société Générale este a doua bancă a României după totalul activelor. Acționarul majoritar al BRD este Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro. BRD este o bancă universală care oferă servicii atât populației, cât şi companiilor. Instituția de credit are peste 2,6 milioane clienți şi peste 930 de agenții în toată țara.   
În 2008 şi 2009, banca a primit mai multe distincții importante, fiind aleasă Banca Anului în România de publicațiile financiare internaționale Euromoney, The Banker şi Global Finance. BRD derulează de peste 10 ani proiecte de responsabilitate socială, implicându-se în special în proiecte de inserție socială şi de educație.
***
AEGON România este parte a grupului financiar olandez AEGON, o companie internațională specializată în asigurări de viață, pensii private și produse de investiții pe termen lung. Cu o experiență de 160 de ani, Grupul are sediul central în Haga şi operează în peste douăzeci de piețe din America, Europa şi Asia. Companiile AEGON au în total aproximativ 31.500 de angajați şi peste 40 de milioane de clienți în întreaga lume.       
În România, grupul AEGON are două linii de business: pensii private și asigurări de viață, ambele cu sediul în Cluj – Napoca. Compania de pensii private a fost înființată în 2007 și numără până în prezent peste 150.000 de clienți din întreaga țarã. Cea de-a doua linie de business prezentă pe piața locală, AEGON Asigurări de Viață, a fost înființată în 2008 şi completează prezența Grupului în România, pe cele două axe ale sale de excelență la nivel global – asigurări de viață şi pensii private.   
Ne implicăm activ în comunitate prin susținerea de proiecte menite să creeze un mediu mai bun de viață și de muncă pentru noi, pentru voi și pentru oricine contribuie la schimbarea în mai bine.