close

Juriu

Zoli  Tóth

Zoli Tóth

Muzician, antreprenor si activist ecologist

Dupa terminarea studiilor la Academia de Muzica ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca si experienta acumulata la Opera Maghiara, Filarmonica Transilvania si la Liceul de Muzica ”Sigismund Toduta”, in anul 2000 pune bazele trupei de percutie SISTEM, una dintre cele mai cunoscute si inovatoare trupe din Romania. In 2005, alaturi de Luminita Anghel, SISTEM castiga locul al III-lea la concursul muzical Eurovision. SISTEM a lansat patru albume, a castigat numeroase premii nationale si internationale si a sustinut concerte atat in Romania, cat si in strainatate.

In 2010, Zoli a debutat ca solist percutionist cu Orchestra Radio din Bucuresti si Filarmonica de Stat Banatul din Timisoara cu concertul Domino pentru percutie solo si orchestra de a compozitorului Adrian Enescu. Cea mai importanta aparitie cu acest concert a avut loc la Festivalul George Enescu in septembrie 2011.

Un fervent sustinator al cauzelor ecologiste, Zoli a primit titlul de Ambasador Earth Hour in Romania in 2009 de la WWF Romania. El s-a implicat si in cauze sau proiecte care au drept scop protectia mediului (Coalitia Romania fara Cianura, Greenpeace, MaiMultVerde, Let’s do it, Romania!) si a prezentat emisiunea Green Report (TVR1) in 2009. In prezent, realizeaza emisiunea EcoFrecventa la National FM.

Zoli este director general la compania de impresariat artistic si evenimente Star Management, initiind proiecte precum Battle of Songs (primul concurs privat de compozitie din Romania), ImpresarOnline.ro (primul site de rezervari artisti online), Star PR (PR pentru concerte ale unor artisti straini), Academia de Showbiz. Star Management asigura managemetul artistilor Xonia si SISTEM. De asemenea, Zoli este presedintele Asociatiei Star Education si organizatorul Pro Istoria Fest, prin intermediul acestui eveniment o serie de obiective turistice fiind promovate in tara si in strainatate.




Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes