close

Juriu

Robert  Turcescu

Robert Turcescu

Jurnalist, realizator emisiuni – B1 TV

Robert Turcescu este din 2010 realizator emisiuni - B1 TV, iar din 1998 profesor asociat la Scoala Superioara de Jurnalistica, la Facultatea de Jurnalistica si Stiintele Comunicarii, Bucuresti si la Facultatea de Jurnalistica din Cluj, Iasi, Timisoara.

In 1993, la doar 18 ani, si-a inceput activitatea jurnalistica ca redactor la Pop Rock & Show, apoi al Curierul national, ca Reporter la A.M. Press. In perioada 1996 – 2010 a fost Reporter si apoi Redactor-sef La Radio Total, Redactor-sef la Europa FM, Realizatorul emisiunii „Romania in direct” la Europa FM, Prezentator „Telematinal” la TVR, Redactor la Evenimentul Zilei, Publicist la Revista „Dilema”, Realizatorul emisiunii „100%” la Realitata TV, Redactor-sef, Director editorial si Editorialist la Cotidianul si Director la Realitata FM.

Este licentiat al Scolii Superioare de Jurnalistica, Bucuresti (1997), al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti (1998), in perioada 1997 - 2008 a urmat studii si programe de training in Institutii de invatamant din SUA, Grecia, Ucraina, Belgia.

In 2010 a absolvit cursuri postuniversitare „Securitate si buna guvernare” in cadrul Colegiului National de Aparare si este doctorand al Facultatii de Jurnalism, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj.

De-a lungul activitatii sale de jurnalist a fost distins cu numeroase premii, precum :
Premiul I pentru Jurnalism Civic oferit de Primaria Municipiului Bucuresti si firma Henkel (1997), Premiul Clubului Roman de Presa pentru reportaj radio (2001), Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio: „Romania in direct” (2002), Premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune (APTR) pentru cel mai bun talk-show TV: „100%” (2004), Premiul „Alexandra Indries” pentru „Contributia la democratizarea Romaniei”, acordat de Societatea Timisoara (2005), Premiul Clubului Roman de Presa pentru ancheta jurnalistica (2006), Premiul APTR pentru cel mai bun talk-show TV: „100%” (2007), Alte premii si distinctii oferite de TV Mania, Bursa Romana, programul „Zece pentru Romania” etc.

In anul 2000 a debutat cu romanul "Dincolo". In anul 2004 apare la Editura Polirom "Dans de Bragadiru", iar in 2005 "Fiare vechi". In 2009 a publicat „Istorie recenta 100%” impreuna cu Valeriu Stoica.

In prezent este Presedintele asociatiei „Societatea Jurnalistilor Profesionisti din Romania”, Membru de onoare al asociatiei „Salvati Dunarea si Delta Academia Catavencu” si al „Asociatiei Studentilor la Jurnalism din Romania”.








Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes