close

Juriu

Aurelia Alexa

Aurelia Alexa

Jurnalist, domeniul Social - News.ro

Este licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Facultatea de Litere, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi si absolventa a unui program de masterat in Comunicare si Relatii Publice la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti.

Lucreaza in presa din 2003, cand a inceput colaborarea cu TVR Iasi. Odata cu mutarea la Bucuresti a lucrat ca documentarist la emisiunea „Duminica de duminica cu Florin Calinescu”, difuzata de PRO TV, apoi ca reporter la cotidianul Curentul. Timp de aproape 10 ani a fost reporter in departamentul Social – Eveniment al agentiei de presa MEDIAFAX, iar in prezent este jurnalist, tot pe domeniul social, la agentia de presa News.ro. 

Preocupata in special de protectia drepturilor copilului, in anul 2010 a primit premiul „Cea mai buna depesa de agentie” acordat in cadrul Zilelor agentiilor de presa pentru articolul ”Adoptiile internationale, interzise doare teoretic, italienii infiaza si acum copii români”. In 2013 a fost desemnata Ambasador al adoptiei de catre Comunitatea Familiilor Adoptive din România si Asociatia „Ador Copiii” si a primit premiul „Drepturile copilului” la categoria jurnalist, acordat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), in cadrul Galei pentru Drepturile Copilului.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes