close

Juriu

Marian  Voicu

Marian Voicu

Jurnalist, realizator si prezentator - TVR

"De ce ati ales sa sustineti Gala Societatii Civile? La Gala Societatii Civile ai ocazia sa cunosti Romania datatoare de speranta: Romania care lucreaza fara a cere banii inainte, care nu ia spaga, care face binele fara sa se vrea filmata, care zambeste si face munca voluntara. Este Romania pe care avem ocazia sa o cunoastem o data pe an. Nu prea o vedem la televizor, pentru ca politicienii ii iau inca fata. Dar asa e Romania, discreta. O data pe an insa, sa ne ridicam in picioare si sa o aplaudam!"

Prezentator al jurnalelor de stiri, moderator de emisiuni politice, sociale, economice si culturale.

A moderat dezbaterile prezidentiale din 2004. A filmat reportaje si documentare pe teme sociale, politice si general umane in Canada, Federatia Rusa, Mauritania, Maroc, Sahara Occidentala, Senegal, Sudan, Georgia, Uganda, etc. Este primul jurnalist roman care a filmat in Siberia (2002). A realizat peste 50 de documentare in comunitatile romanesti din Croatia, Albania, Macedonia, Ucraina, Moldova, Federatia Rusa.

A primit premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) de 4 ori, Premiul Clubului Roman de Presa pentru talk-show in 2006, premiul Televest pentru curaj si conduita jurnalistica, premiul pentru Excelenta in Jurnalism European pentru "callitatea intelectuala a emisiunilor de la Europa FM si TVR Cultural" acordat de Casa Europa / Uniunea Europeana.
A realizat “Interviurile Europa Fm” la Radio Europa FM in 2008 - 2010.

Din 2009 este fondatorul si editorul publicatiei on-line www.cuvintenoi.ro un web-digest al presei de limba romana din jurul Romaniei.
S-a implicat in domenii precum asistenta oficiala pentru dezvoltare, migratia, traficul de fiinte umane, drepturile copilului. Vicepresedinte al Forumului International al Jurnalistilor Romani (FIJR), membru al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (IFJ) si membru in Consiliul Director al Asociatiei Alternative Sociale, Iasi.

www.marianvoicu.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes