close

Juriu

Teodor Frolu

Teodor Frolu

Arhitect, antreprenor, coinitiator - Rowmania

Teodor Frolu, de profesie arhitect, este un antreprenor de succes in domeniul industriilor creative (comunicare, multimedia, arhitectura, design si regenerare urbana). El este creatorul conceptului “ARK – Bursa Marfurilor Creative”, o cladire-laborator de industrii creative, si unul dintre initiatorii proiectului de dezvoltare urbana Transcentral Urban Bucuresti (TUB), o viziune de dezvoltare urbanistica proprie pentru Bucuresti. 

Este promotor al miscarii SlowFood in Romania si membru fondator al Asociatiei Radu Anton Roman, organizatii care opereaza cu mix-ul intre experienta senzoriala individuala si rigorile industriei de consum. 

Impreuna cu Ivan Patzaichin a initiat proiectul Rowmania, care aduce impreuna dezvoltarea locala si antreprenoriatul, turismul ecologic, designul, revitalizarea mestesugurilor si gastronomiei traditionale.

Teodor utilizeaza paradigmele comunicarii ca instrumente de dezvoltare, initiind si deruland proiecte inovatoare, care se bazeaza pe agregarea energiilor din zone de interes care se pot potenta reciproc. Revizitarea traditiilor si identificarea elementelor viabile ale acestora pot reprezenta premisele lansarii schimbarilor sociale cu impact la nivelul individului, al comunitatii, al urbanului – al cetatii, in general.

Nascut in 1965, Teodor Frolu a absolvit Universitatea de Arhitectura Bucuresti si este in prezent Presedintele board-ului Centrului International pentru Arta Contemporana, membru IPRA (International Public Relations Association), co-managing partner al unei prestigioase firme romanesti de comunicare si al unui birou de arhitectura, membru fondator in mai multe organizatii culturale si de regenerare urbana, membru al Asociatiei Romane a Arhitectilor, autor.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes