close

Juriu

Silviu Dancu

Silviu Dancu

Scriitor, blogger, membru fondator al Asociatiei de Arte si Litere (ASALT)

Nascut in Constanta in 1973. Studii universitare si postuniversitare la Bucuresti, Sibiu si Göttingen (Germania). Angajat la Carturesti (putin peste un an), Institutul Cultural Roman (4 ani jumate), Institutul Polonez (3 ani jumate). Librar, organizator de evenimente, PR. Chiar si scriitor. Expozitie personala de desen in clubul Harry Tavitian din Constanta (1997).

Texte publicate la editura ART, in colectia Prima data („Intre 1 si 2” – in volumul ”Prima mea pereche de blugi”, „Sankt Petersburg” – in volumul ”Prima mea betie”, „Tuti” – in volumul ”Primul meu porno”, ”Neincrederi” – in volumul ”Prima data”), in Almanahul Catavencu 2011 („Golanu”), in numarul pilot al Almanahului Gamma – “Pisica”. Pe net, i-au aparut texte la IQads (evident, in afara de blogurile personale si pagina de facebook).

O parte din statusurile lui au fost difuzate in cadrul emisiunii matinale ”Dimineata Crossover”, realizata de Maria Balabas la Radio Romania Cultural.

Articole in publicatii locale constantene, cele mai relevante fiind Observator si Revista Tomis. Traducere din germana a volumului “Lexiconul erorilor biblice” de Walter Jorg Langbein, pentru Paralela 45 (2005). Membru fondator al Asociatiei de Arte si Litere (ASALT) la care a fost si presedinte in perioada 2001-2002. Casatorit, are doi baieti. Poarta ochelari. Are o bicicleta mostenita - pe care nu o foloseste mai niciodata si o trotineta - primita cadou - pe care o foloseste de fiecare data cand are ocazia.
Nu tine cursuri si nu da lectii! Dar are damblaua sa-si puna intrebari si sa incerce toate raspunsurile.
 

http://silviudancu.ro/


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes