close

Juriu

Roxana  Dumitrache

Roxana Dumitrache

Activista feminista, colaboratoare - Institutul Cultural Roman, scriitoare

Roxana Dumitrache a absolvit London School of Economics and Political Science si  Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA. A coordonat cercetari de teren dedicate dimensiunii de gen in clivajele religioase si modului  in care segregarea sociala se reflecta in arhitectura oraselor din Albania si Kosovo.

In 2007, primeste o bursa a Institutului Cultural Roman si participa la un program al Russian and East European Institute, la Indiana University, Bloomington, SUA, cu o analiza a videogramelor Revolutiei Romane din decembrie, 1989.  In cadrul Comisiei Europene a coordonat activitatea de cercetare pentru doua dintre viitoarele  politici si directive pentru statele membre, punand accentul pe egalitatea de sanse si nediscriminare.

A publicat  articole si studii in diverse reviste de specialitate din Romania si din Marea Britanie pe teme care intersecteaza feminismul, studiile culturale, domeniul educational si psihologia sociala. In prezent, coordoneaza proiecte in cadrul Institutului Cultural Roman  si se dedica scrisului.  
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes