close

Juriu

Tudor  Giurgiu

Tudor Giurgiu

Fondator si presedinte - Festivalul International de Film Transilvania si al Festivalului de Film Horror & Fantastic „Luna Plina”, Fondator al casei de productie Libra Film si al casei de distributie Transilvania Film

Membru al Academiei Europene de Film, fondator si presedinte al Festivalului International de Film Transilvania si al Festivalului de Film Horror & Fantastic „Luna Plina”. Fondator al casei de productie Libra Film, al casei de distributie Transilvania Film, cofondator al complexului cinematografic Cityplex si initiator al Galei Premiilor Gopo. 

Nascut in 1972, in Cluj Napoca, Tudor a absolvit in 1995 Facultatea de Film si Teatru, sectia Regie Film si a lucrat ca asistent de regie al unor importanti regizori romani precum Lucian Pintilie si Radu Mihaileanu. 

In 1997 a participat la proiectul Artslink, devenind artist resident la 911 Media Arts Center din Seattle. A produs si regizat numeroase reclame si videoclipuri. In perioada 2005-2007, Tudor Giurgiu a fost Directorul General al Televiziunii Romane. 

Lungmetrajul sau de debut, “Legaturi bolnavicioase” a fost selectat in sectiunea Panorama- Berlinale 2006 si premiat la numeroase festivaluri internationale. Cel de-al doilea lungmetraj, “Despre oameni si melci”, s-a bucurat de succes atat la nivel national (filmul romanesc cu cel mai mare numar de spectatori in 2012) cat si international (Premiul special al juriului la festivalul de la Warsaw si Premiul pentru cel mai bun film in cadrul sectiunii “Punto di Encuentro” la Valladolid sau Cel Mai Bun Film la SEE Film Festival – L.A). Scurtmetrajul “Superman, Spiderman or Batman” a adunat un numar important de trofee in palmares, printre care si Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj. Printre filmele realizate de Tudor Giurgiu in calitate de producator se numara: “Katalin Varga”, regizat de Peter Strickland, premiat cu Ursul de Argint in 2009 la Berlinale si cu premiul Academiei Europene de Film - Descoperirea Europeana a Anului; “Misiunea directorului de resurse umane”, de Eran Riklis (Premiul publicului - Locarno 2010); “Cenusa si sange” al lui Fanny Ardant (Cannes 2009) si “Undeva la Palilula”, un proiect vast si indraznet al celebrului regizor de teatru si opera Silviu Purcarete.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes