close

Juriu

Dragos Bucurenci

Dragos Bucurenci

Presedinte - Asociatia MaiMultVerde

Dragos Bucurenci conduce Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala care si-a propus sa construiasca o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania.

Dragos a infiintat MaiMultVerde in 2008, impreuna cu Doru Mitrana, Andreea si Hanno Hoefer. In primii doi ani de functionare, 2008 si 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieti, a strans 262 de tone de deseuri si a deschis trei centre Cicloteque pentru inchiriat biciclete. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute doar din sponsorizari oferite de companii romanesti si multinationale.

Inainte de MaiMultVerde, intre 2004 si 2007, Dragos a construit, impreuna cu Liviu Mihaiu, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, una dintre cele mai puternice organizatii de lobby ecologist din Romania. In ultimul an in care Dragos i-a fost director, Salvati Delta a convins mai multe companii din Romania sa investeasca peste 900,000 de euro in proiecte de protectie a mediului in Delta Dunarii si a obtinut Marele Premiu si Premiul pentru Protectia Mediului la Gala Societatii Civile.

Dragos a debutat la 17 ani in Dilema si a colaborat cu mai multe reviste culturale si glossies. A fost vreme de un an seful biroului de mediu la Academia Catavencu, iar in 2007 a scris un editorial in fiecare luni in Evenimentul Zilei. Din 2008 pana in 2010 a semnat un editorial in revista Elle. In prezent, semneaza un comentariu lunar in The ONE.

A prezentat sau realizat mai multe emisiuni de televiziune: Voluntar de profesie (Prima TV), Buna ca viata (TVR1), Romania verde (RealitateaTV), Linia verde (TVR1), Cultura libre (TVR1), Puncte pe arta lumii (TVR1), Dependente (TVR Cultural). In 2006, l-a sustinut pe Mircea Eliade in cadrul unui documentar realizat pentru Mari romani (TVR1).

De anul acesta, Dragos preda in cadrul Exec-EDU, compania de formare continua a scolii de afaceri ASEBUSS, un curs de psihologia comunicarii, Process Communication Model®, sub licenta din partea Kahler Communications Europe.

Dragos are 29 de ani, traieste in Bucuresti, este licentiat in Istoria si Teoria Artei al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.
Blogul lui, www.bucurenci.ro, este intre primele 20 cele mai influente bloguri din Romania, conform ZeList.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes