close

Juriu

Victoria Violeta  Alexandru

Victoria Violeta Alexandru

Membru în Boardul Institutului pentru Politici Publice

Absolventă a Facultătii de Științe Politice, continuând studiile cu un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională (2002-2004) și Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor (2004 – 2006), Violeta Alexandru a îmbinat cunoștințele dobândite în școală cu cele practice, alaturându-se Asociației Pro Demcorația ca și Coordonator relații publice și ulterior ca Director executiv. În perioada 1997-1999 a ocupat funcția de Consilier în cadrul Departamentului de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni, Administraţia Prezidenţială.


În 2001 pune bazele Institutului pentru Politici Publice, o organizație neguvernamentală care militează pentru creșterea calității proceselor de elaborare a politicilor publice în România. A desfășurat activităţi de cercetare, de advocacy și de promovare în domenii precum: reforma administrației publice, a clasei politice, transparența instituțiilor, drepturile omului astfel,  IPP deveni una dintre cele mai obiective dar şi incisive organizaţii neguvernamentale din România, fiind recunoscută ca o autoritate în domeniile sale de excelență. La finalul lui 2015, Prim-Ministrul Dacian Cioloș o invită să facă parte din echipa sa și este investită ca Ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic.


Echipa Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic a avut inițiative concrete, creative și fără costuri suplimentare pentru practicarea transparenței în sens modern și eficient, la nivelul executivului astfel: urmărind cu încăpățânare, să fie puse în practică toate acțiunile privind o guvernare deschisă ce are în centrul său – cetățeanul, monitorizând, cu rigoare, punerea în aplicare a deciziilor asumate de către Executiv și, în general, preluând opiniile cetățenilor în actul guvernamental - element central al Cabinetului Cioloș. A schimbat cultura organizațională, așezând transparența în inima guvernării 2016.


În prezent, este membru în Boardul Institutului pentru Politici Publice, dezvoltând, în mod complementar, un proiect de comunicare și mobilizare comunitară, într-o serie de localități din România.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes