close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O sansa la educatie



| Organizator:
    ASOCIATIA SPERANTA OMULUI SINGUR PETROSANI
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Proiectul a fost initiat din dorinta de a veni in sprijinul unor copii nevoiasi, pentru a evita abandonul scolar. Pentru a merge la scoala elevii au nevoie de imbracaminte, incaltaminte, ghiozdane, carti, rechizite.
La solicitarea unor parinti si a mediatorului scolar, din colonia SASA si din Colonia miniera din municipiul Petrosani, ne-am implicat si am constatat ca situatia este dificila si singura solutie pentru a preveni abandonul scolar este ajutorul comunitatii, interventia organizatiilor neguvernamentale.



| Scopul proiectului
    Am urmarit sa ajutam copiii, sa nu abandoneze scoala, ei nu sunt vinovati cu nimic de problemele parintilor si de situatia economica din tara noastra.
Efortul nostru a fost minim, dar eficienta a fost maxima.
Ne-am propus sa explicam copiilor importanta finalizarii scolii generale, importanta interventiei voluntarilor pentru asigurarea celor necesare pentru scoala. Am dorit sa invatam copiii sa manince sanatos. Am explicat copiilor importanta implicarii lor in unele actiuni de voluntariat, promovarea sanatatii in familie,in special prevenirii cancerului de san si col uterin.


O sansa la educatie O sansa la educatie O sansa la educatie

| Aria geografica
    Municipiul Petrosani, judetul Hunedoara

| Rezumat
    Datorita situatiei economico-sociale din Valea Jiului o parte din copii sunt nevoiti sa abandoneze scoala, deoarece parinti nu au posibilitati financiare sa le asigure strictul necesar.
La apelul unor parinti dintr-o zona unde locuiesc multe persoane aflate in dificultate, datorita lipsei locurilor de munca, Asociatia Speranta Omului Singur Petrosani a lansat proiectul " O SANSA LA EDUCATIE "
Obiective propuse
- asigurarea strictului necesar, rechizite, imbracaminte si manuale, pentru ca 102 de copii sa aiba posibilitatea de a merge la scoala;
- evitarea abandonului scolar;
- educatie sanatoasa in familie;
- dezvoltarea spiritului de voluntariat.


| Date beneficiari
    Elevii de la scoalile generale cu mult drag au primit sprijinul acordat, dar s-au implicat si in activitatile de voluntariat ale asociatiei noastre.Au fost receptivi la concursul initiat pentru o alimentatie sanatoasa, iar o parte au participat la evenimentul dedicat sanatatii in familie- preventia cancerului- Iluminarea Roz.

| Rezultatele proiectului
    Un numar de 102 de elevi nu au abandonat scoala, avind asigurat strictul necesar pentru a merge la scoala,
100 elevi de liceu au primit manuale de limba romana, proza, culegeri de texte de gramatica, etc
Prin urmare peste 200 de elevi au beneficiat de campania initiata de ASOS PETROSANI, in perioada august- decembrie 2010.



| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Fundatia Mereu Aproape, Crucea Rosie Romana, Televiziunea ANTENA 1, Prefectul Judetului Hunedoara, Asociatia Educatie pentru Scoala,

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes