close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Biblioteca Vie



| Organizator:
    Cluburile IMPACT AREA si IMPACT Romani cu norma intreaga
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Proiectul a prins contur dupa ce am fost acceptati la cursurile de formare pe aceasta metoda al ART Fusion. Dupa aceea cei 2 lideri intorsi la Cluburi au inceput atelierele de Biblioteca Vie, dand contur si urmatorului proiect.
Nevoile au fost identificare prin formularul de aplicatie pentru cursurile de formare in care s-a motivat incalcarea drepturilor omului si discriminarea excesiva din cadrul comunitatii locale.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost acela de a promova diversitatea si anti-discriminarea in randul comunitatii locale.
Obiectivele propuse au fost: colaborarea eficienta a celor doua Cluburi, invatarea si aplicarea metodei Bibliotecii Vii de catre cei 40 de beneficiari ai atelierelor de formare, realizarea uni pache t cat mai vast de "cartii vii" (minim 25) care sa promoveze diversitatea si drepturile omului, implicarea unui numar de 10 ONG-uri/firme in activitatea directa a proiectului, implicarea a cel putin 100 de cititori, cresterea gradului de constientizare, implicare si motivare a comunitatii.


Biblioteca Vie Biblioteca Vie Biblioteca Vie

| Aria geografica
    Petrosani, jud. Hunedaora

| Rezumat
    Noi suntem de fapt 2 Cluburi care au decis sa colaboreze in implementarea proiectului. Biblioteca Vie, pentru prima data in Petrosani, a fost organizata cu scopul promovarii diversitatii si anti-discriminarii în rândul comunității locale, combatand stereotipurile si prejudecatile.
Printre obiectivele vizate se numara colaborarea eficienta dintre cele doua Cluburi, invatarea si aplicarea metodei de catre cei 40 de beneficiari ai atelierelor de formare, realizarea unui pachet cat mai vast de "cartii vii"(minim 25) care sa promoveze diversitatea si drepturile omului, implicarea unui numar de 10 ONG-urei/firme in activitatea directa a proiectului, implicarea a cel putin 100 de cititori, cresterea gradului de constientizare, implicare si motivare a membrilor comunitatii in beneficiul acesteia.
Cartile noastre, 27 in total, au fost oameni cu varste cuprinse intre 14 si 60 de ani (inclusiv) care au venit din tot felul de medii, si cu tot felul de povesti("Solist-rock la 17 ani", "Pensionar de la 45 de ani", "Student Arhitect" etc.).
Ca si cititori, am avut un numar foarte mare de tineri cu varste cuprinse intre 10 si 25 de ani, dar am avut de asemenea si adulti cu varste cuprinse intre 25 de ani si 61 de ani, insumand totalul de 240.
Pana la evenimentul propriu-zis s-a lucrat pe ateliere compuse din: viitorii bibliotecari, membrii care s-au ocupat cu realizarea materialelor de promovare (afise, banner, flyere, comunicate de presa, reportaje tv si fm, post-uri online), cei care s-au ocupat de parteneriate, sponsorizari, testimoniale, cei care au luat contact cu cartiile vii (chestionare, lista date de contact, catalog, intalnire de instruire).
Metoda Bibliotecii Vii pentru orașul nostru s-a demonstrat a fi una benefica si foarte surprinzătoare, fiind la prima editie aici.


| Date beneficiari
    Cele 27 de cartii vii au constat in interfata proiectului nostru, fiind implicati direct in implementarea proiectului prin contactul pe care l-au luat cu cititorii pentru a le "rasfoi" paginile.
Cei 40 de membrii IMPACTau stat la baza organizararii intregului eveniment, iar cei 3 lideri au fost trainerii atelierelor de formare pe metoda Bibliotecii Vii.
Cei 240 de cititori au reprezentat cea mai importanta piesa a grupului tinta pentru care proiectul s-a pus pe picioare.


| Rezultatele proiectului
    In primul rand va relatez cateva mesaje din partea membrilor IMPACT: Colaborarea dintre cele doua Cluburi IMPACT s-a dovedit a fi una benefica pentru grupul nostru deoarece noi nu doar am oferit posibilitatea conștientizării diversității pentru restul comunității, ci chiar am avut ocazia sa o simțim „pe pielea noastră” lucrând împreună, copii de la liceu si generala, 2 grupuri mici consolidate care au reușit sa se consolideze intr-un grup mare împreună.
Au fost momente de stres si tensiune pentru ca am dispus de un timp destul de scurt de organizare a unui eveniment așa de amplu in care nu a trebuit doar sa ne implicam membrii IMPACT, ci si alți oameni din comunitate care au trebuit efectiv sa facă ceva in acest proiect, spre exemplu: cărțile vii (pe lângă faptul ca si-au rupt din timpul lor ca sa vina la proiect, au fost persoane din diferite domenii la care am ajuns altfel de la persoana la persoana, înainte de desfășurare au trebuit sa completeze formularul de carte, sa vina la întâlnirea de instruire a cărților etc.)
Provocarile cartilor vii: „Sa discut despre divergentele mele si ale familiei mele”, “am descoperit faptul ca povestea mea este captivanta, cu toate ca eu nu o consider asa. Cea mai provocatoare parte a experientei de Carte Vie a fost atunci cand am vorbit cu primul cititor si cand am vazut ca lumea este interesata de povestea mea”.
Mesaje cititori:„O emoție pe care nu o întâlnești atunci când citești o carte convențională”, In timp ce citeam o carte vie am simțit o conexiune cu cartea si cu povestea acesteia”,„Am simțit emoții pozitive, empatie.” (61 ani)


| Bugetul proiectului (in RON)
    691,00

| Parteneri
    Media Mondo Consult SRL, KapitalTV, Ziarul Pretul Exact, Ziarul Vaii Jiului, Gazeta Vaii Jiului, Tolba cu Educatie, Libraria Diverta, Focus SRL, DUO EXART SRL Vulcan, Optica Med

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes