close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Construim impreuna pentru o viata sanatoasa



| Organizator:
    Habitat for Humanity Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Un drept fundamental al omului il constituie locuirea decenta. In Romania, sunt foarte multe situatii in care acest drept nu este nici macar pe dreptate respectat. De-a lungul experientei pe care Habitat Romania a acumulat-o, au fost intalnite situatii de extrema saracie si lipsa de minime conditii de trai de viata. Selectia familiilor ajutate in cadrul acestui proiect a fost facuta anual de filialele Habitat din fiecare zona in parte prin indeplinirea de catre acestea a 3 conditii: vointa de a lucra la constructia propriei case si a altora, cel putin un membru care sa lucreze, sa obtina un venit minim de trai si nevoia de locuire.Voluntarii Europharm au fost informati in prealabil de situatia familiei iar odata ajunsi in santier, au avut ocazia sa interactioneze cu familia venita sa lucreze alaturi de ei si sa o viziteze acasa.

| Scopul proiectului
    Acesta este primul proiect de implicare sociala al Europharm Distributie si a propus implicarea unui numar mare de angajati in schimbarea in mai bine a vietii si implicit a sanatatii familiilor care aveau nevoie de ajutor, un parteneriatul a fost incheiat aproape de la sine, dat fiind ca Habitat are experienta lucrului cu voluntarii si poate selecta si asista un numar mare de beneficiari. Compania s-a implicat atat financiar dar si prin munca voluntara depusa de angajatii Europharm pe santier, in mod direct.

Construim impreuna pentru o viata sanatoasa Construim impreuna pentru o viata sanatoasa Construim impreuna pentru o viata sanatoasa

| Aria geografica
    Bechet (Dolj), Rădăuţi (Suceava), Bălteşti (Prahova), Oarja (Argeş), Comanesti si Moineşti (Bacău), Dej (Cluj), Medgidia (Constanţa), Beiuş (Bihor), Cluj Napoca şi Apahida (Cluj).

| Rezumat
    In vara anului 2009 Europharm Distributie a lansat primul sau proiect amplu de responsabilitate sociala si de implicare a angajatilor in actiuni de voluntariat in folosul comunitatilor din Romania. “Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă” s-a desfasurat intre iulie 2009 si octombrie 2010 in toata tara, alaturi de organizatia non-profit Habitat for Humanity Romania care are ca misiune eradicarea locuirii saracacioase si imbunatatirea conditiilor de trai pentru familiile din Romania. Grupul ţintă vizat de parteneriatul Europharm Distributie - Habitat for Humanity este alcătuit din: persoane defavorizate, persoane şi familii care nu dispun de condiţii decente de locuit, sau care au rămas fără locuință, pentru a le dezvolta sentimentul de siguranţă şi de încredere in sine, abilităţi care să-i încurajeze în procesul dezvoltării lor sociale.
Timp de 16 luni, Europharm Distributie s-a implicat prin contributii financiare si prin munca voluntara a angajatilor sai depusa efectiv la constructia de case in 11 comunități. In cadrul acestui proiect, Europharm Distributie a pus la dispozitia familiilor nevoiase atat forta de munca a voluntarilor, cat si donatii prin care au fost acoperite costul materialelor constructii folosite pe santier, precum si consultanta in project management din partea Habitat for Humanity.
De la realizarea săpăturilor şi turnarea fundaţiei pentru o nouă unitate locativă şi până la finisările necesare finalizării acesteia - echipele de voluntari din cadrul companiei s-au implicat pentru ca proiectul să fie o reuşită.


| Date beneficiari
    Rezultatele proiectului sunt vizibile si de lunga durata (locuinte noi) iar impactul asupra voluntarilor si beneficiarilor (directi) a fost masurat prin chestionare de evaluare. Beneficiarul indirect este fiecare comunitate in parte castigata in urma acestui proiect prin familii integrate (familia este celula de baza a oricarei comunitati), apte pentru dezvoltarea sa.
În acea ce priveşte implicarea angajaţilor, în urma activităţilor de voluntariat desfăşurate aceştia şi-au îmbunătăţit capacitatea de a lucra în echipă, iar satisfacţia lor în ceea ce priveşte rezultatele muncii depuse a fost evidentă prin faptul ca si-au exprimat dorinta unei reparticipari in cadrul unui proiect asemanator.


| Rezultatele proiectului
    In total, 27 de familii fara posibilitati materiale din opt judete ale tarii au fost ajutate sa locuiasca in case primitoare, izolate termic si bransate la utilitati. Pana la acest proiect, oamenii isi duceau traiul in conditii inadecvate de trai, fie in camera supraaglomerate sau in conditii mizere. Munca voluntara a angajatilor Europharm Distributie a ajutat ca acestia sa beneficieze de case cu dormitor, cu baie si bucatarie, adecvate numarului de persoane per familie. Un impact de durata, de care vor beneficia si alte generatii..
O actiune cu insemnatate deosebita in cadrul “Construim impreuna pentru o viata sanatoasa” a constant in reamenajarea unui centru de zi pentru 40 de copii, in localitatea Ioanis (judetul Bihor), in parteneriat cu fundatia “Caminul Francesco” si cu un schit de calugarite franciscane. Scopul principal al fundatiei este acela de a asigura conditiile necesare pentru cresterea, educarea si formarea copiilor proveniti din familii aflate in dificultate, iar ajutorul acordat de voluntarii Europharm Distributie a facut ca misiunea acestora de a ingriji acesti copii sa poata fi indeplinita. Proiectul este de impact si la nivelul celor 270 de voluntari care au avut ocazia sa ajute concret, sa vada ce a iesit din urma lor in aceiasi zi, sa cunoasca cine va beneficia de munca lor, drept pentru care acestia si-au exprimat dorinta unor reparticipari in cadrul unui proiect de voluntariat

Expunerea mediatica a proiectului a fost buna, fiind reflectat in mai mult de 50 de articole aparute in media specializata atat local, cat si national, scrisa sau online.


| Bugetul proiectului (in RON)
    131040

| Parteneri
    Europharm Distributie

| Website-ul proiectului
    www.habitat.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes