close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Maratonul International Bucuresti



| Organizator:
     Bucharest Running Club
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Toate capitalele au un maraton stradal pentru oras si pentru comunitate; pana in 2008, Bucurestiul era singura capitala din UE fara un maraton. Maratonul International Bucuresti a fost initiat de Valeria Racila Van Groningen, campioana olimpica care a infiintat Asociatia Bucharest Running Club special pentru a organiza acest maraton pana cand va deveni o traditie pentru Bucuresti si pentru Romania. Echipa de organizare a inteles ca un astfel de proiect poate insufla un spirit proaspat si poate deschide o directie noua in modul de gandire al romanilor. Editia intai a fost organizata de catre o agentie specializata, iar editia a doua organizata direct prin Asociatia Bucharest Running Club, cu oameni pasionati de sport si cu voluntari care au muncit pentru cauzele pe care le-am adoptat in proiect.

| Scopul proiectului
    Competitiile din cadrul MIB cat si activitatile sportive, de nutritie, de educatie dezvoltate in jurul acestuia, reprezinta parghii de emancipare publica, de crestere a constientei de sine a populatiei, de dezvoltare a spiritului civic si a comportamentului responsabil corporativ. Zeci de companii si institutii au derulat campanii de responsabilitate corporativa prin intermediul activitatilor si programelor MIB. Au fost derulate proiecte de voluntariat, training, competitii interne, constustie si consolidare de valori si comportament organizational, CSR intern si extern.

Maratonul International Bucuresti Maratonul International Bucuresti Maratonul International Bucuresti

| Aria geografica
    Romania si International

| Rezumat
    Asociaţia Bucharest Running Club (ABRC) şi-a propus să adune în jurul unor evenimente sportive, pe toţi oamenii dornici să adopte un stil de viată sănătos. Maratonul creaza noi standarde de viata prin dezvoltarea interesului pentru un stil de viata sanatos, pentru spirit civic, pentru generozitate si voluntariat, pentru competitie intr-un mod constructiv, pentru depasirea limitelor personale. In cadrul celei de-a treia editii, in 2010, s-a stabilit un record de 5000 de participanti la un eveniment stradal international gazduit de Bucuresti, cu o participare a sportivilor din peste 20 de tari. De-a lungul anului au fost organizate 4 crosuri (Crosul Padurii „Aleargă pentru tine şi pentru un copac” - Bucuresti, de ziua mediului; Crosul Hospice Casa Sperantei „Aleargă Tu pentru Ei” - Brasov, Campionatul de Triatlon - Constanta, Crosul Vedetelor – Bucuresti) fiecare sprijinind o cauza ecologica sau umanitara, 3 conferinte de presa, asocieri si promovare incrucisata la 5 maratoane si semimaratoane internationale.Toate activitatile au fost implementate cu sprijinul si prin munca celor peste 300 de voluntari care au contribuit de-a lungul proiectului. ABRC a asociat miscarea sportiva si de voluntariat cu Viitor Plus – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi cea cu Hospice Casa Speranţei, pentru a susţine programele ecologice şi umanitare derulate de acestea. Sumele de bani provenite din vanzarea biletelor la Pasta Party, taxele de inregistrare de la cursa populară integral si de la alte curse partial, au fost donate celor două organizaţii.

| Date beneficiari
    Putem aprecia ca suntem cu fiecare editie, mai aproape de obiectivele noastre initiale ale maratonului prin promovarea un stil de viata sanatos in randul populatiei, inscrierea Bucurestiului pe harta capitalelor care gazduiesc un maraton international, atingerea unui numar de 7 000 de participanti si aducerea unui numar de 1000 de alergatori straini care sa faca turism sportiv in Romania in 5 ani de la demararea proiectului, incurajarea alergatorilor de a se asocia cu alte cauze ecologice si umanitare: Adopta un copac sau Alearga pentru un bolnav de cancer. Ceea ce ne face sa continuam acest eveniment sportiv de masa, este cresterea de la an la an a numarului de maratonisti, cu un spectru larg, atat din punct de vedere al varstei, cat si al mediului social.

| Rezultatele proiectului
    MIB 2010 a adunat circa 6000 de persoane din Romania si din strainatate care au iesit sa alerge sau sa incurajeze alergatorii. Sloganul “Alearga pentru tine” a inspirat oamenii sa faca ceva pentru ei – sa alerge, sa faca miscare sau sa faca voluntariat, astfel MIB a demonstrat ca exista multi romani cu puternic spirit de echipa, cu implicare comunitara si cu generozitate. Pentru persoanele active fara sa fie sportivi de performanta, participarea la maraton si mai ales terminarea cursei de 42,195 km sau chiar a celei de semimaraton - 21 km, reprezinta dovada ca pot sa-si realizeze cele mai indraznete vise.
Pentru oamenii care lucreaza peste 40 de ore pe saptamana, participarea la “cursa stafeta corporate” a insemnat o noua competitie si o noua identificare cu valorile companiei la care muncesc. Pentru persoanele neantrenate, participarea la “cursa populara” a fost un prilej de petrecere a timpului liber intr-un mod activ si benefic. Pentru copiii alergatori, cursa de 1 km a insemnat prilej de competitie, premii si distractie. Pentru persoanele cu deficiente fizice, participarea la “cursa scaunelor cu rotile” a fost un moment de mandrie personala. Pentru cei 300 de volunari, de-a lungul intregului an, angrenati in organizare, a fost o dovada de generozitate si responsabilitate civica. Numarul de voluntari implicati in munca de organizare s-a dublat de la o editie la alta a MIB.


| Bugetul proiectului (in RON)
    2000000

| Parteneri
    Raiffeisen Bank , Porsche (Volkswagen), Unilever (margarina Becel), Glaxo Smith Kline, European Drinks (Izvorul Minunilor), Hotel Hilton Athénée Palace, Isostar, Fundaţia Vodafone România, Astra Uniqua Asigurări, Procter& Gamble, Caru Cu Bere, World Class, Unirea Shopping Center, Grano, Selgros, Bon Ton Palace, Centrul Medical Unirea, Biogenis, Johnson&Johnson, Disney Channel, Şcoala Mea, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Administraţia Lacuri, Parcuri Agrement Bucureşti, Ro Club Marathon, Hospice Casa Speranţei şi Viitor Plus Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă

| Website-ul proiectului
    www.bucharest-marathon.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes