close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Scrisori pentru Mos Craciun



| Organizator:
    Asociatia Centrul de Studii si Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare ASCENDENT
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Pe parcursul anilor trecuti, Asociatia ASCENDENT si alte organizatii au avut initiative similare in preajma sarbatorilor de iarna. Toti copiii s-au obisnuit sa-si scrie dorintele intr-o multime de scrisori adresate lui Mos Craciun insa, datorita bugetelor reduse, cadourile oferite copiilor au fost simbolice si au constat de obicei in produse donate de angajati, voluntari sau mici sponsorizari. Anul trecut ne-am propus sa continuam acesta traditie a scrisorilor de Craciun si sa gasim pentru fiecare scrisoare un Mos Craciun autentic care sa le ofere copiilor bucuria de a-si vedea dorintele indeplinite. 70 voluntari, angajati ai BRD - Groupe Societe Generale au facut gestul minunat de a raspunde acestei nevoi si de a transforma dorintele copiilor in realitate.

| Scopul proiectului
    Prin acest proiect ne-am propus ca 70 copii ajutati de asociatie in Jilava si 1 Decembrie sa poata primi cadouri individualizate in ajunul Craciunului. Pentru aceasta am urmarit sa atragem un numar cat mai mare de voluntari care sa adere la ideea proiectului nostru si sa ofere copiilor exact acele cadouri dorite de acestia. Ideea pe care a fost construit proiectul a gasit sprijin in campania de Craciun realizata de BRD in cadrul programului de donatii salariale „Schimba un destin.Da valoare unei vieti”, cu scopul de a aduce mai aproape angajatii BRD de copiii beneficiari ai acestui program.

Scrisori pentru Mos Craciun Scrisori pentru Mos Craciun Scrisori pentru Mos Craciun

| Aria geografica
    Judetul Ilfov (comunele 1 Decembrie si Jilava) dar si Bucuresti si judetele: Constanta, Bacau, Sibiu, Timis, Iasi, Dambovita

| Rezumat
    Proiectul de voluntariat “Scrisori pentru Mos Craciun” a pornit de la o nevoie identificata in randul beneficiarilor nostri. Copiii pe care ii sprijinim in centrele educationale ASCENDENT sunt copii proveniti din medii defavorizate, copii cu familii destramate si cu venituri foarte mici. Pentru ei, Craciunul este o zi ca oricare alta, iar Mos Craciun nu e mai mult decat o poveste frumoasa. Pe langa dorinta de a aduce zambetul pe buzele acestor copii si de a le inspira macar un pic din spiritul sarbatorilor de iarna, proiectul a vizat nevoi mult mai concrete: datorita veniturilor mici ale familiilor, multi dintre copiii pe care ii asistam nu beneficiaza de lucruri elementare. In scrisorile lor pentru Mos Craciun nu au cerut numai jucarii si dulciuri, cum isi doresc probabil majoritatea copiilor, ci doar un penar, creioane sau hainute potrivite anotimpului friguros. Alaturi de cei 70 copii asistati in centrele ASCENDENT, aceasta initiativa a „Scrisorilor pentru Mos Craciun” a fost extinsa prin implicarea BRD - Groupe Societe Generale pentru multi alti copii din Constanta, Bacau, Sibiu, Timis, Iasi, Dambovita si Bucuresti aflati in atentia Asociatiei Acsis, Asociatiei Ovidiu Rom, Fundatiei Inocenti, Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau, Asociatiei Speranta si Zambet, Fundatiei Missio Link Romania si Asociatiei Alternative Sociale. Astfel peste 1000 copii au primit cadouri in ajunul Craciunului, iar acest lucru a fost posibil datorita celor 1000 de voluntari – angajati ai BRD. Valoarea totala a cadourilor oferite a fost de 25.000 Euro.

| Date beneficiari
    Copiii, beneficiarii directi ai acestui proiect au fost implicati activ si au comunicat la distanta cu voluntarii BRD prin intermediul scrisorelor. A fost realizata astfel o legatura speciala, la nivel emotional, intre copil si donator fara ca primul sa fie doar un primitor pasiv iar voluntarul a fost mult mai motivat sa se implice si sa contribuie cu mai multi bani daca a putut sa cunoasca copilul si nevoile acestuia. Desi scrise cu cuvinte simple, multe mesaje ale copiilor au fost foarte emotionante. Unii copii au scris ca cel mai mult si mai mult (mai mult decat o papusica sau o masinuta) isi doresc sanatate pentru unul dintre parinti (care este bolnav) sau sanatate pentru ei insisi.

| Rezultatele proiectului
    Principalele rezultate ale proiectului pot fi reprezentate astfel:
- 70 copii proveniti din familii defavorizate social au primit cadouri constand in articole de imbracaminte, jucarii, carti, rechizite, dulciuri, etc.
- cadourile oferite copiilor au depasit valoarea de 7000 Ron.
- 70 angajati ai BRD – Groupe Societe Generale s-au implicat in acest proiect de voluntariat, reusind sa aduca zambetul pe buzele acestor copii
– angajatii BRD au totalizat mai multe sute de ore de voluntariat pentru atingerea scopului acestui proiect.
Ideea scrisorilor pentru Mos Craciun a avut un atat de mare succes in randul angajatilor BRD incat consideram important sa mentionam si rezultatele de ansamblu obtinute in acest program:
- un numar de peste 1000 voluntari s-au alaturat acestei initiative
- cei 1000 copii beneficiari au provenit din Bucuresti si 7 judete: Ilfov, Constanta, Bacau, Sibiu, Timis, Iasi, Dambovita
- au fost sprininite astfel Asociatia ASCENDENT si alte 7 organizatii din Bucuresti si din tara
- 25.000 euro a fost valoare totala a cadourilor oferite de voluntarii BRD
- angajatii BRD au totalizat mai multe mii de ore de voluntariat

Ca un rezultat general, trebuie remarcat faptul ca prin intermediul scrisorilor pentru Mos Craciun, numarul de angajati BRD care doneaza pentru programul „Schimba un destin. Da valoare unei vieti” a crescut cu aproape 4 % in perioada sarbatorilor de iarna.


| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Au fost implicate in acest proiect compania BRD - Groupe Societe Generale si Asociatia ASCENDENT. Actiunea proiectului a avut totusi o acoperire mult mai mare si a implicat si urmatoarele organizatii: Asociatia Acsis, Asociatia Ovidiu Rom, Fundatia Inocenti, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Asociatia Speranta si Zambet, Fundatia Missio Link Romania si Asociatia Alternative Sociale.

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes