close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Brasov 775 ani - File verzi



| Organizator:
    34Life
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Brasovul a sarbatorit pe parcursul anului 2010, 775 de ani de la prima atestare documentara a orasului Braşov. Astfel, toate evenimentele culturale si nu numai, vor fi organizate sub egida a 775 de ani de existenta pentru Municipiul Braşov. Pentru 34 Life acest an semnificat organizarea unor actiuni de plantare si ecologizare care sa ne inscrie in linia evenimentelor organizate. Actiunile s-au desfasurat sub sloganul: Alatura-te cruciadei moderne! Scrie o fila din istoria verde a orasului tau! Cu fiecare an mai nobil, mereu proaspat, mereu verde! Beneficiarii au fost locuitorii orasului Brasov, care au beneficiat pe langa actiunile organizate de primarie si de oportunitatea de a se implica in actiuni de plantare sau de ecologizare.

| Scopul proiectului
    Prin campaniile pe care le-am desfasurat in cadrul proiectului Brasov 775 ani - File Verzi, am reusit sa sarbatorim verde (eco) cei 775 de ani de atestare documentara a Brasovului. De asemenea, alt obiectiv atins a fost acela de a implica un numar cat mai mare de voluntari in actiunile de plantare din orasul Brasov, raspandind astfel spiritul eco si grija noastra pentru natura si partenerilor si voluntarilor nostri.

Brasov 775 ani - File verzi Brasov 775 ani - File verzi Brasov 775 ani - File verzi

| Aria geografica
    Brasov/ Jud. Brasov

| Rezumat
    Brasovul a sarbatorit pe parcursul anului 2010, 775 de ani de la prima atestare documentara. Pentru 34 Life acest an a semnificat organizarea unor actiuni de plantare si ecologizare care sa ne inscrie in linia evenimentelor organizate in oras. Prin campaniile pe care le-am desfasurat in cadrul proiectului Brasov 775 ani - File Verzi, am reusit sa sarbatorim verde (eco) cei 775 de ani de atestare documentara . De asemenea, alt obiectiv atins a fost acela de a implica un numar cat mai mare de voluntari in actiunile de plantare din orasul Brasov, raspandind astfel spiritul eco si grija noastra pentru natura partenerilor si voluntarilor nostri.
Proiectul a constat in cinci mari actiuni desfasurate in orasul Brasov, patru de plantare si una de ecologizare. Am inceput cu actiunea “Turnirul Colinei” (ecologizarea colinei Universitatii), apoi cu actiunile: "Plantarea Piticilor", "Mai sanatosi cu fiecare copac", "File Verzi, Plantare la Gradinitele Nr 23 si Nr 25" si "Tu Ce Ai Face Pentru Orasul Tau?".
Din punct de vedere financiar, principiul pe care l-am aplicat inca de la infiintarea grupului 34Life este cel de alocare a majoritatii sumelor atrase catre plantarea de copaci. Astfel, 87% din total cheltuielilor au fost reprezentate de plati necesare desfasurarii activitatilor de plantare (plante, unelte, transport plante, apa si fructe oferite voluntarilor) .
Astfel, am reusit:
1. Plantarea a 3472 de plante pe teritoriul municipiului Brasov in urmatoarea structura

* 2175 Arbori si Arbusti
* 1297 Plante ornamentale

2. Implicarea a peste 280 de voluntari in proiecte.


| Date beneficiari
    Voluntarii au fost implicati prin site-ul asociatiei, www.34life.org sau prin partenerii nostri. Ei s-au implicat activ in actiuni, au plantat respectiv ecologizat. In total am avut 280 de participanti cu varste cuprinse intre 3 si 65 de ani.

| Rezultatele proiectului
    Prin campaniile pe care le-am desfasurat in cadrul proiectului Brasov 775 ani - File Verzi, am reusit sa sarbatorim verde (eco) cei 775 de ani de atestare documentara a Brasovului. De asemenea, alt obiectiv atins a fost acela de a implica un numar cat mai mare de voluntari in actiunile de plantare din orasul Brasov, raspandind astfel spiritul eco si grija noastra pentru natura si partenerilor si voluntarilor nostri.
Rezultatele proiectului sunt:

* Organizarea a cinci actiuni – patru de plantare si unul de ecologizare
* Plantarea a 3472 de plante pe teritoriul municipiului Brasov in urmatoarea structura
o 2175 Arbori si Arbusti
o 1297 Plante ornamentale
* Implicarea a peste 280 de voluntari in proiectele noastre

Din punct de vedere financiar, principiul pe care l-am aplicat inca de la infiintarea grupului 34Life este cel de alocare a majoritatii sumelor atrase catre plantarea de copaci. 87% din total cheltuielilor au fost reprezentate de plati necesare desfasurarii activitatilor de plantare (plante, unelte, transport plante, apa si fructe oferite voluntarilor).


| Bugetul proiectului (in RON)
    12847

| Parteneri
    Asociatia 34Life Brasov, Primaria Brasov, Universitatea Transilvania Brasov, Gradinitele 23 si 25 Brasov, Ursus Breweries ,Vodafone Romania, Gartenbau Oyntzen.

| Website-ul proiectului
    http://www.34life.org/blog/campanii/brasov-775-ani-file-verzi/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes