close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



La drum cu incredere



| Organizator:
    Asociatia Centrul de Studii si Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare ASCENDENT
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Mobilitatea, posibilitatea de a ne deplasa cu un grup de copii in afara comunelor de domiciliu, a fost o nevoie extrem de importanta cu atat mai mult cu cat era esentiala atat atingerii obiectivelor educationale (de socializare, de dezvoltare a abilitatilor de viata etc) cat si obiectivelor de promovare (participare la targuri, expozitii, evenimente ONG etc). Proiectul a vizat o serie de actiuni pentru care era necesara experimentarea, exersarea in contexte reale a cunostintelor insusite de copii la nivel teoretic. Astfel, am putut organiza o serie de excursii in cadrul carora copiii nostri au avut ocazia sa puna in practica cunostintele despre protejarea mediului, sa-si dezvolte o serie de abilitati antreprenoriale in cadrul unor targuri si expozitii cu vanzare si in acelasi timp sa viziteze locuri pe care nu avusesera ocazia sa le vada.

| Scopul proiectului
    Obiectivul acestui proiect: cresterea nivelului de educatie al copiilor fara posibilitati materiale prin largirea orizonturilor si facilitarea accesului la muzee, teatre, gradina zoologica, excursii etc.
In acest scop compania Raiffeisen Leasing a sponsorizat Asociatia ASCENDENT cu un microbuz de 9 locuri care a fost folosit pentru a organiza activitati educationale outdoor pentru copiii asistati in centrele ASCENDENT din judetul Ilfov si Bucuresti.
In plus, s-a urmarit atragerea si implicarea cat mai multor voluntari ai asociatiei si ai companiei Raiffeisen Leasing in acest proiect.


La drum cu incredere La drum cu incredere La drum cu incredere

| Aria geografica
    Bucuresti si judetul Ilfov (localitatile Jilava, 1 Decembrie, Copaceni) si judetul Giurgiu (localitatea Adunatii Copaceni)

| Rezumat
     Proiectul “La drum cu incredere” a fost realizat in parteneriat cu compania Raiffeisen Leasing care a oferit un microbuz Asociatiei ASCENDENT pentru a facilita realizarea de activitati socio-educationale outdoor destinate copiilor asistati de asociatie in judetul Ilfov. Proiectul s-a bazat pe o componenta de voluntariat prin care angajatii companiei si ai asociatiei au contribuit la organizarea acestor activitati si au sustinut cu bani si produse realizarea lor.

Acest proiect a debutat in ziua de 1 Iunie 2010 cand o echipa de voluntari ai Raiffeisen Leasing a vizitat unul dintre Centrele de zi ASCENDENT din judetul Ilfov. Acest microbuz a fost probabil pentru copii cel mai frumos cadou primit de 1 Iunie deoarece a fost urmat de o lunga serie de excursii in locuri pe care cei mici nu avusesera ocazia sa le viziteze pana atunci.
Pentru ca Asociatia ASCENDENT deruleaza proiecte ai caror beneficiari provin din Bucuresti, din 3 localitati din judetul Ilfov si dintr-o localitate din judetul Giurgiu, acest proiect are o semnificatie deosebita deoarece sustine pe termen lung toate celelalte proiecte desfasurate in prezent de asociatie, oferind mobilitate si diversificarea activitatilor.
Ca rezultat principal obtinut: in 6 luni peste 150 copii au participat la peste 25 actiuni outdoor in alte localitati.
In plus, acest proiect a optimizat realizarea activitatilor administrative ale asociatiei (in principal prin reducerea costurilor pentru transport si economie de timp) fapt ce are o mare influenta pentru dezvoltarea de noi proiecte.


| Date beneficiari
    Ideile actiunilor outdoor au apartinut voluntarilor si tot ei le-au pus in practica ajutand cu resurse, contribuind la organizarea si realizarea efectiva a activitatilor educationale pentru copii etc.

| Rezultatele proiectului
    Principalele rezultate ale acestui proiect:
- 150 copii au beneficiat de activitati educationale outdoor (realizate in locatii din alte localitati decat cele in care se afla centrele de zi ASCENDENT
- intr-o perioada de 6 luni au fost realizate peste 25 actiuni educationale outdoor (excursii, vizite, actiuni de ecologizare, participare la targuri si expozitii cu lucrarile realizate de copii in cadrul atelierelor creative, realizarea de actiuni caritabile in beneficiul unor copii fara locuinta din Bucuresti etc)
- au fost realizate peste 1000 ore de voluntariat in proiect
- au fost organizate in parteneriat cu compania Raiffeisen Leasing doua evenimente speciale la care au participat peste 35 copii cu ocazia zilei de 1 Iunie si a sarbatorii de Craciun. In cadrul acestor evenimente copiii au pregatit un atelier de pictura si o serbare cu colinde. Toti copiii prezenti au primit cadouri din partea voluntarilor proveniti din randul angajatilor companiei Raiffeisen Leasing.
- microbuzul a facilitat atragerea de noi voluntari in activitatile din centrele de zi prin facilitarea transportului voluntarilor asociatiei pe ruta Bucuresti- Ilfov
- in plus, autovehicolul primit de la compania Raiffeisen Leasing a optimizat mult realizarea activitatilor administrative ale asociatiei (a determinat o mare economie de resurse financiare si de timp necesare aprovizionarii constante a centrelor de zi cu materiale si echipamente si deplasarea acestora in comunele din jud. Ilfov sau Bucuresti)
- contributia in natura a companiei Raiffeisen Leasing si a angajatilor sai a depasit 15000 euro.


| Bugetul proiectului (in RON)
    2000

| Parteneri
    Raiffeisen Leasing – partener proiect, Asociatia ASCENDENT- organizatia care a implementat proiectul.

| Website-ul proiectului
    www.ascendent.org.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes