close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteCall Center - Alo,Prematuritate| Organizator:
    Asociatia Unu si Unu
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    În Romania 18.000 de copii se nasc anual înainte de termen si Asociatia Unu si Unu deruleaza proiecte destinate familiilor cu prematuri inca din 2013. Acest background i-a ghidat pe cei din echipa in identificarea nevoilor beneficiarilor, au descoperit de-a lungul timpului neajunsurile si au propus solutii.Dupa o serie lunga de cercetari nu am identificat nici macar un centru de monitorizare dupa externarea prematurilor si nici o indrumare specializata care sa previna dizabilitatile cu care pot ramane acesti copii indelung spitalizati.In Romania nu exista inca spitale in care parintii de copii prematuri nu beneficiaza de consiliere psihologica. Acestia traiesc in incertitudine, singuratate, frica, de cele mai multe ori fara sprijin sau informare specializata.
Lipsurile sunt simtite zilnic de parintii cu prematuri si raman cu intrebari.


| Scopul proiectului
    Scopuri: de a crea un instrument de informare credibil, de a oferi consiliere si suport moral pentru femeile insarcinate aflate la risc de nastere prematura, dar si pentru parintii care traverseaza aceasta perioada cu informatii avizate de la specialisti.Obiectivele: de a ajuta parinti cu bebelusi cu dificultati la nastere din Romania,de a oferi sprijin si informatii de calitate printr-o echipa multidisciplinara,de a diminua rata nasterilor premature prin informare si suport psihologic, reducerea mortalitatii infantile,de a indruma corecta femeile insarcinate de la primele semne;

Call Center - Alo,Prematuritate Call Center - Alo,Prematuritate Call Center - Alo,Prematuritate

| Aria geografica
    toate orasele din Romania

| Rezumat
    În Romania 18.000 de copii se nasc anual prematur si exista spitale in care parintii lor nu beneficiaza de consiliere psihologica. Traiesc in incertitudine, singuratate, frica, fara sprijin sau informare specializata. Nu exista un centru de monitorizare dupa externarea acestora si nici o indrumare specializata care sa previna dizabilitatile cu care pot ramane copiii indelung spitalizati. Aceasta a fost motivatia implementarii proiectului “Alo, Prematuritate!".Este primul call-center multidisciplinar din Romania si din Europa, care ofera sprijin, informare, consiliere si suport psihologic pentru femeile insarcinate aflate la risc de nastere prematura, dar si pentru parintii care traverseaza aceasta perioada sau doresc sa isi monitorizeze bebelusul corect dupa externare. Proiectul a fost sustinut 100% prin donatii punctuale de la oameni, numeroase activitati de voluntariat si nu a beneficiat de sponsorizari majore din partea companiilor. Din pacate. 0800 390 678 functioneaza de 1 an, gratuit pentru toti utilizatorii din Romania si poate fi apelata din orice retea.Parintii si viitorii parinti beneficiaza gratuit de suport de luni pana vineri, prin intermediul specialistilor din ariile: ginecologie, neonatologie, medicina de familie, psihologie, juridic, dar si de experienta unui parinte care a trecut prin aceasta experienta a prematuritatii. Call-centerul si-a propus sa aduca o contributie majora in randul societatii civile in contextul inexistentei multor instrumente de comunicare din sfera prematuritatii si in acelasi timp, o campanie majora de consiliere, suport si preventie prin informare pe prematuritate.Rezultatele in cele 54 de saptamani de functionare pot fi reduse la: peste 900 de apeluri, 16 apeluri saptamanale, durata medie a acestora fiind de 30-40 de minute.

| Date beneficiari
    Parintii cu bebelusi indelung spitalizati, parintii cu bebelusi nascuti prematur, femeile cu sarcini la risc

| Date beneficiari
    Autoritati si institutii publice, companii, medici si asistente medicale, ong-uri si societate civila.

| Activitati
    1. Organizarea initiala a proiectului
2. Stabilirea echipei de specialisti si initierea programului de desfasurare.
3. Identificarea si implementarea intregii structuri de functionare propriu-zisa a liniei telefonice
4. Incheierea contractelor
5. Realizarea stabilirea strategiei de comunicare si promovare a proiectului


| Rezultatele proiectului
    54 de saptamani de functionare,peste 900 de apeluri de la beneficiari, 16 apeluri pe saptamana,durata medie a apelurilor a fost de 30-40 de minute, 97% din apelanti provin din mediul urban si doar 3% din mediul rural, Conform chestionarelor aplicate, 80% dintre parintii care au sunat la “Alo, Prematuritate!” s-au descris a fi multumiti de sfaturile primite de la specialistii call-centerului.
- S-a evidentiat un interes major pentru specialistii din ariile: neonatologie, psihologie, ginecologie fiind cei mai solicitati pe parcursul anului.De asemenea, 90% din apelanti au stat internati la neonatologie cu copilul peste 4 saptamani, toti au efectuat controale obligatorii pe timpul sarcinii,8 aparitii televizate,5 difuzari la radio,Peste 60 de aparitii in presa scrisa si online,Peste 250 de postari individuale pe pagina oficiala de facebook a Asociatiei Unu si Unu cu promovarea spotului dar si a programului zilnic Alo,Prematuritate cu un reach de peste 400.000 de vizualizari de la data deschiderii pana la finele anului 2016.Campanie adwords dedicate in valoare de 5000 de euro/ lunar timp de 6 luni,Spot TV 140 aparitii pe TVR : TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, Spot la RRA: ROMANIA ACTUALITATI SI RADIO ROMANIA ANTENA SATELOR – 90 de difuzari,5 newslettere din martie 2016 - martie 2017 la peste 3000 de subscribers,Pagina web dedicata,Afise in spitale trimise in 60 de maternitati, dar implementate in 38 spitale,Prezentare si Flyere la Congresul national de neonatologie, Conferinta asistentelor din neonatologie,Conferinta doctorilor de familie cu practica pediatrica din 5 judete.


| Bugetul
    102060

| Parteneri
    Parteneri media: TVR , TVR1, TVR2, TVR CULTURAL, Totul despre mame Organizatii/Companii: Asociatia Samas, Asociatia Exista Viata dupa Doliu, Societatea Nationala de Medicina Familiei, SOS Infertilitatea, Aimee Advertising, Dreamcatchers, Dial Telecom, Radu Climb, Comprod, Elox, Adline Solutions, Gradinita Little Team, ATC ECHO Group, Andra Make Up, Mihai Morar Creative Group, Hesper, Isara, Eusim, Adline Solution, Kara Baby, B.E.J.A. Gont si Panait.

| Website proiect
    http://unusiunu.com/team_member/program-specialisti/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL