close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteImpreuna pentru copil| Organizator:
    Asociatia Hraniti Copiii
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Proiectul este un raspuns la problemele cu care s-au confruntat familiile in dificultate socio economica, care au solicitat sprijin pentru a-si mentine copilul in familie. Efectele crizei (reducerea salariilor, cresterea preturilor, cresterea somajului), insuficienta serviciilor sociale primare si de prevenire a situatiilor de criza la nivelul sectorului 2, insuficienta personalului calificat la nivelul autoritatii locale, au dus la deteriorarea starii de sanatate a copiilor si familiilor, saracie, abandon scolar si familial, lipsa actelor de identitate, violenta domestica, deteriorarea mediului familial, alcoolism, plecarea parintilor in strainatate si incredintarea copiilor bunicilor sau altor rude. Acestea sunt cateva dintre problemele cu care se confrunta aceste familii.

| Scopul proiectului
    Scopul: imbunatatirea calitatii vietii copiilor si familiilor in dificultate socio-economica
Obiective:
- prevenirea abandonului familial si scolar
- reducerea decalajului de cunostinte a copiilor prin sustinerea activitatilor in cele 8 centre de zi pentru copii din sect. 2
- prevenirea deteriorarii mediului familial si a dependentei de servicii sociale
- cresterea nivelului de implicare a membrilor comunitatii atat prin cresterea gradului de informare, cat si prin responsabilizarea acestora, inclusiv a beneficiarilor si familiilor lor.


Impreuna pentru copil Impreuna pentru copil Impreuna pentru copil

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Programul a avut ca scop atat imbunatatirea calitatii vietii copiilor si familiilor in risc de marginalizare si excluziune sociala, ameliorarea conditiilor de viata a familiilor ai caror membrii sufera de boli cronice, incurabile sau se afla in faze terminale, cat si facilitarea accesului la educatie a copiilor pentru cresterea performantelor scolare si reducerea decalajului de cunostinte si informatii (urmare a saraciei).
Familiile au beneficiat de asistenta sociala, psihologica, medicala, juridica, consiliere pentru integrare pe piata muncii, inscriere la medicul de familie, interventie de urgenta, ajutor material şi financiar pentru depăşirea situaţiilor de criza si de sesiuni de informare in cadrul programului “Academia parintilor” in domeniile:
- educatie moral-civica (drepturile copilului, legislatie, mediul familial si dezvoltarea copilului);
- educatie pentru sanatate (ingrijirea si dezvoltarea copilului, accesul la serviciile de sanatate, etc.),
-relatii interpersonale (informarea parintilor privind protejarea copiilor impotriva abuzului, neglijarii, precum si sanctiunile prevazute de lege privind violenta domestica).
Copiii au beneficiat de asistenta de specialitate in cele 8 centre de zi din Bucuresti sectorul 2, (asigurarea suplimentului nutritiv zilnic; asistenta psiho-educativa, ajutor la efectuarea temelor; terapie ocupationala pentru formarea si dezvoltarea abilitatilor scolare; participarea la concursuri de cunostinte generale, sport, dans, competitii si expozitii de desene, pictura; cursuri de engleza, informatica, chineza, arta teatrala, cursuri de karate, organizarea de expozitii tematice , program scoala de vara, etc)


| Date beneficiari
    825 copii (din 8 centre de zi: Centrul de Zi Traian, Complexul Sf. Maria, Complexul Sf. Pantelimon, Sc. 50, Sc. 58, Sc. 62, Sc. 4, Sc. 24 ), 150 familii (450 beneficiari) din sectorul 2 (Familii sarace cu multi copii, monoparentale, aflate in somaj, fara locuinta, fara venituri sau cu venituri sub pragul de saracie, cu probleme grave de sanatate (cancer/SIDA/TBC)

| Date beneficiari
    675 - Frati, parinti si apartinatori ai copiilor din centrele de zi din familii cu copii aflate in situatii de risc; 10 Membri ai autoritatii locale; 10 cadre didactice - consultanta privind problemele elevilor/comunitatii; imbunatatirea capacitatii de relationare cu copiii/parintii acestora; legislatie, 10 voluntari.

| Activitati
    Pentru copii: asigurarea suplimentului nutritiv zilnic; asistenta psiho-educativa, ajutor la efectuarea temelor; suport psihologic pentru copiii in risc de abuz si neglijare, consiliere vocationala; terapie ocupationala pentru formarea si dezvoltarea abilitatilor scolare; ajutor alimentar in situatii de urgenta. participarea la concursuri de sport, dans, competitii si expozitii de desene, pictura; cursuri de engleza, informatica, chineza, arta teatrala, cursuri de karate.
Activitati cu parintii: asistenta sociala, psihologica, medicala, juridica, consilierea pentru integrare/reintegrare pe piata muncii, inscrirea la medicul de familie.
Sesiuni de informare pentru parinti in cadrul programului “Academia parintilor” in domeniile:
- educatie moral-civica (drepturile copilului, legislatie, relatiile comunitare, mediul familial si dezvoltarea copilului)
- educatie pentru sanatate (ingrijirea si dezvoltarea copilului, accesul la serviciile de sanatate, etc.), relatii interpersonale (informarea parintilor modalitatea de protejare a copiilor impotriva abuzului, neglijarii, precum si sanctiunile prevazute de lege privind violenta domestica).
- Activitati de consiliere psihologica si sociala pentru mentinerea unitatii familiei, cresterea copilului in familie si integrarea familiei in comunitate
- Asistenta sociala si juridica
- Acompanierea familiilor in vederea integrarii sociale si profesionale (loc de munca, inregistrare tardiva a nasterii, acte de identitate si stare civila)


| Rezultatele proiectului
    - Prevenirea abandonului scolar a 825 copiii din 450 familii;
- Prevenirea abandonului scolar si familial pentru 225 copii;
- 180 de copii au fost premiati la sfarsitul anului scolar;
- 150 de copii au beneficiat zilnic de servirea unui supliment nutritiv;
- Frecventa scolara de 98%;
- 450 beneficiari au primit ajutor material (alimente, imbracaminte, rechizite scolare);
- 160 de adulti au fost indrumati si consiliati in vederea integrarii pe piata muncii;
- 19 parinti s-au angajat;
-825 copii au beneficiat de asistenta psiho-pedagogică (pregătirea temelor, consiliere psihologica);
-180 copii au dobandit cunoştinţe de igiena corespunzătoare vârstei lor;
- jumatate dintre copii au dobândit cunoştinţe de utilizare a computerului, engleza, chineza;
- 80 familii (230 persoane) au participat la programul Academia Părinţilor
- 50 familii au depăşit situaţiile de criza si si-au imbunatatit capacitatatea de autosustinere;;
- 25 de părinţi au sprijinit activităţile centrelor;
- 10 voluntari au sprijinit activitatile centrelor.
- 10 profesori si-au imbunatatit metoda de predare si relatia cu parintii/copiii;
- Participarea copiilor la spectacole, expozitii organizate cu diferite ocazii (8 Martie, Paste, Ziua Copilului, Craciun);
- consilierea a 150 de familii in domeniul relatiilor intrafamiliale;
- A crescut capacitatea de relationare a membrilor comunitatii cu institutiile locale (Primarie, Politie, Biserica, Scoala);
-Stabilirea de relatii de parteneriat cu organizatii ce ofera servicii complementare de asistenta


| Bugetul
    289139

| Parteneri
    DGASPC Sector 2 si Primaria Sector 2; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Colegiul Tehnic Traian; SC Advantage Software Factory SRL; Cetelem IFN SA Romania; Hilfsverein Nymphenburg Germania

| Website proiect
    http://hraniticopiii.wordpress.com/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL