close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteSun Challenge Vacaresti| Organizator:
    Asociatia Club Sportiv Adrenallina Media
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Parcul Natural Vacaresti este prima arie protejata urbana a tarii, cel mai mare spatiu verde al capitalei. Are o suprafata de 183 de ha si adaposteste o fauna bogata, inedita pentru contextul urban in care s-a dezvoltat; au fost identificate deja peste 150 de specii de pasari, multe dintre ele fiind specii protejate. Tot aici traiesc aproximativ 50 de exemplare de testoasa de apa (Emys orbicularis), singura specie de testoasa semiacvatica nativa din fauna Romaniei, plasata in categoria speciilor vulnerabile, fiind in principal afectata de degradarea, distrugerea si fragmentarea habitatelor, la care se adauga si braconajul.
Conform regulamentului parcului, activitatile sportive precum alergarea sunt permise in interiorul parcului, pe poteci special desemnate, sub supravegherea personalului Administratia Parcului Natural Vacaresti.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost strangerea de fonduri pentru Administratia PNV, pentru a dezvolta activitati de conservare si dezvoltarea a habitatului testoasei de apa, specie periclitata in Romania.
Obiectivele au fost: educarea publicului privind activitatile ce se pot face in ariile naturale protejate, privind problemele de mediu si biodiversitate, speciile aflate in pericol de extinctie, constientizare privind adoptarea unui stil de viata sanatos, activ, precum si modul in care fiecare dintre noi poate da o mana de ajutor pentru sustinerea PNV, un loc unic in Bucuresti.


Sun Challenge Vacaresti Sun Challenge Vacaresti Sun Challenge Vacaresti

| Aria geografica
    Bucuresti in principal, dar au avut si participanti din: Buzau, Brasov, Campina, Constanta, Craiova, Giurgiu, Iasi, Ploiesti.

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    Beneficiar direct: Administratia Parcului Natural Vacaresti care a depus activitatile de conservare a habitatului celor aproximativ 50 de testoase de apa care locuiesc in zona. Beneficiari indirecti: cei aproximativ 5 milioane de romani (18 - 60, din Bucuresti si alte orase, din toate categoriile sociale) care au fost expusi la mesajele campaniei de comunicare, precum si cei 151 alergatori si sustinatorii lor (aproximativ 200 de persoane in total).

| Date beneficiari
    (1) persoane din Romania (18 - 60), preocupate de un stil de viata sanatos, care fac sport la un nivel amator, (2) persoane din Romania (18 - 60), preocupate de protectia mediului inconjurator si ecologie, (3) persoanele din sectorul 4 (325.000) vecinii Parcului Natural Vacaresti.

| Activitati
    Principala activitate a fost competitia de alergare, care s-a desfasurat pe 28 septembrie 2018 pe digul ce inconjoara PNV. Am avut 2 categorii de concurs: 10.4 km (care au facut 2 ture) sau 15.6 km (care au alergat 3 ture) si 151 de participanti.
Categoriile de concurs la ambele distante au fost: grupe de varsta (masculin-feminin, 18-29 ani, 30-39 ani, 40+ani), respectiv general (masculin-feminin).
Alergatorii s-au intalnit pe Esplanada Nord Sun Plaza, unde au facut incalzirea si au aflat mai multe detalii despre concurs de la MC-ul evenimentului, Raluca Arvat.
Dupa alergare a urmat festivitatea de premiere, unde cei mai buni alergatori de la grupele de varsta si de la categoria general au castiga premii pornind de la 500 de lei pana la 1900 de lei.
Alte activitati organizate pentru promovare evenimentului au fost alergari de recunoastere a traseului cu bloggeri parteneri si ambasadorul evenimentului, precum si un eveniment de plogging (ecologizare prin alergare) prin care participantii au facut miscare si au ecologizat in acelasi timp traseul in care s-a desfasurat concursul.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    268696

| Parteneri
    Organizatorul concursului sportiv Sun Challenge Vacaresti a fost Sun Plaza, iar competitia s-a derulat prin intermediul Asociatiei Club Sportiv Adrenallina Media, in beneficiul Administratiei Parcului Natural Vacaresti, care a reprezentat cauza proiectului.

| Website proiect
    www.sun-plaza.ro/sunchallenge

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL