close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteCamara de iarna| Organizator:
    Asociatia Diaconia Ajutor International
| Categorie:
    
| Problema de fond
    In activitatea pe care o intreprind colegii nostri pentru a sprijini numeroasele familii nevoiase, nevoia identificata drept cea mai urgenta este cea a hranei. Orice alta nevoie poate fi pusa in "stand-by" pt un anumit timp, dar aceasta trebuie indeplinita in mod obligatoriu cu atat mai mult acolo unde sunt implicati copii care sufera de foame.
Asadar pe langa ajutorul cu materiale de constructii, interventii medicale, imbracaminte, incaltaminte, ne ingrijim pe cat posibil ca familiile pe care le ajutam sa nu duca lipsa de hrana zilnica.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: De a oferi o cantitate sufcienta de alimente care pot fi conservate pe parcursul sezonului rece, familiilor cu copii mici care beneficiaza de sprijin din partea asociatiei.
Obiective:
Implicarea a 40 de voluntari
Provocarea voluntarilor implicati de a strange fondurile necesare achizitiei materialelor necesare
Procesarea legumelor si materialelor pentru realizarea produselor finite
Distribuirea catre beneficiarii proiectului


Camara de iarna Camara de iarna Camara de iarna

| Aria geografica
    Judetul Brasov

| Rezumat
    In cadrul serviciului de suport si consiliere in situatii de criza, ajutam familiile nevoiase sa treaca peste momentele grele ivite la un momentdat. Cea mai urgenta nevoie identificata in randul acestor familii este nevoia de hrana, in mod deosebit pe timpul iernii.
Atunci cand oferta de munca cu ziua este mai scazuta, atunci este si mai greu de procurat hrana atat de necesara pentru intreaga familie. Scopul acestui eveniment de voluntariat este de a pregati o cantitate importanta de alimente care pot fi conservate si consumate pe timpul iernii. Impreuna cu cei 40 de voluntari am pregatit 220 de borcane mari de zacusca, 186 de borcane mari de gem de prune, am ambalat 300 kg de faina si 300 de pungi cu vinete coapte. Toate acestea au fost pregatite pentru a fi donate pe timpul iernii familiilor nevoiase asistate de organizatia noastra.


| Date beneficiari
    Beneficiarii sunt 150 de familii nevoiase care se afla in asistenta organizatiei noastre si sunt incluse in programul de Suport si Consiliere in situatii de criza.

| Date beneficiari
    -

| Activitati
    1. Organizare eveniment de strangere de fonduri din partea voluntarilor Fundatiei Vodafone Romania - voluntarii au fost incurajati sa promoveze evenimentul la care vor participa si sa stranga suma necesara pentru acoperirea costurilor produselor necesare pentru desfasurarea proiectului. (legumele si fructele necesare)
2. Procesarea efectiva a legumelor pentru a realiza zacusca - spalarea legumelor, taierea, tocarea, fierberea si ambalarea
3. Procesarea efectiva a fructelor pentru a realiza gemul - curatarea fructelor, fierberea si ambalarea
4. Coacerea vinetelor pentru a fi puse la congelator - coacerea, curatarea si ambalarea vinetelor pentru a fi congelate
5. Ambalare faina - s-a ambalat faina de la saci de rafie la pungi de 3 kg pentru a fi distribuite mai usor


| Rezultatele proiectului
    Fiecare familie aflata in programul nostru a beneficiat de o portie de alimente pregatita de voluntari care a constat in:
2 borcane de zacusca, 1 borcan de gem, 6 kg de faina la care s-au mai adaugat 80 de kg de cartofi, 10 kg de ceapa si 10 kg de morcovi pentru a asigura o mica provizie de alimente pentru iarna ce avea sa vina.


| Bugetul
    24900,00

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania

| Website proiect
    https://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL