close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteProfesor si parinte Azi| Organizator:
    Proacta Edu
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Scoala si familia reprezinta doua sisteme de educatie complexe, iar colaborarea dintre ele reprezinta un element extrem de important inca de la inceputurile educatiei. Aceasta relatie parinte - scoala (profesor) nu este insa un sistem fix, rigid, ci se modifica in functie de timp, loc si cerintele epocii. In prezent poate fi identificata o nevoie crescuta ca aceasta colaborare sa devina mai stransa si cu implicarea parintilor sa creasca. Ce este comun in toate aceste cadre de functionare si ce a ramas neschimbat? RELATIA dintre OAMENI! In spatele fiecarui rol, de parinte, de profesor, de elev, de manager educational, se afla, in primul rand, un om. Profesorii au nevoie de dezvoltarea unor abilitati specifice, diferite de cele acumulate in procesul de pregatire pedagogica, pentru a putea initia si sustine un parteneriat de succes.

| Scopul proiectului
    Scopul programului este formarea continua a competentelor personalului didactic de predare din invatamatul preuniversitar, intelese ca ansamblu multifunctional si transferabil de cunostinte, deprinderi/abilitati si aptitudini, necesare pentru realizarea unor parteneriate profesori - parinti functionale si eficiente in vederea cresterii performantelor scolare ale elevilor si scaderea abandonului scolar.

Profesor si parinte Azi Profesor si parinte Azi Profesor si parinte Azi

| Aria geografica
    Bucuresti/Ilfov

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    Educatori si profesori din mediul preuniversitar - 60

| Date beneficiari
    Parinti si elevi - cateva sute de elevi si parinti (300-400)

| Activitati
    MODUL 1: Identificarea rolurilor unui profesor si caracteristicilor specifice fiecarui rol si elemente de conducere a grupurilor - activitate teoretica 4 ore, activitate practica 8 ore, curs fata in fata.
MODUL 2: Notiuni despre cresterea si dezvoltarea copilului: stadii si caracteristic - activitate teoretica 4 ore, activitate practica 8 ore, curs fata in fata.
MODUL 3: Copii cu nevoi speciale: principalele tulburari de invatare sau de comportament, provocari si abordari ale relatiilor cu parintii copiilor cu nevoi speciale educationale - activitate teoretica 4 ore, activitate practica 8 ore, curs fata in fata.
MODUL 4: Stiluri de parenting si implicatiile acestora asupra comportamentului elevului si implicarii parintilor in procesul educational - activitate teoretica 4 ore, activitate practica 8 ore, curs fata in fata.
MODUL 5: Situatii familiale atipice; parinti divortati, parinte singur, parinti adoptivi, bunici sau tutori legali. - activitate teoretica 4 ore, activitate practica 8 ore, curs fata in fata.
MODUL 6: Comunicare: elemente, bariere, instrumente si stiluri de comunicare - activitate teoretica 4 ore, activitate practica 8 ore, curs fata in fata.
Proiectul s-a desfasurat in cadrul Colegiului National Matei Basarab, Scoala Ferdinand si Gradinita Pestisorul de Aur, unitati de invatamant din Bucuresti, pe 4 unitati de varsta scolara, gradinita, pregatitoare-cl. a-IV-a, cl. V-VIII si liceu.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    9000

| Parteneri
    Proacta Edu

| Website proiect
    https://proactaedu.ro/programe-educationale/profesor-si-parinte-azi/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL