close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteRedirectioneaza.ro| Organizator:
    Code4Romania
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Pornind de la aproape 5 milioane de angajati din Romania (2017) si de la salariul mediu brut de 4162 lei am ajuns la concluzia ca anual aproximativ 26.349.622 lei ar putea fi redirectionati catre sectorul ONG, care are o mare nevoie de finatare. Dupa discutii cu parteneri ONG am hotarat sa facem tot posibilul sa ne apropiem de aceasta cifră.

In acelasi timp, utilizatorului principal, cetateanului care redirectioneaza acest impozit, i-am oferit o experienta similara cu cea pe care o are zi de in interactiunea cu restul serviciilor pe care le utilizeaza. Intr-un spatiu digitalizat (tranzactii online, cumparaturi online, retele sociale etc) a fost esential sa digitalizam si sa aducem la acelasi standard de simplitate a utilizarii procesul de redirectionare pentru a mentine omul in aceeasi zona de confort si familiaritate.


| Scopul proiectului
    Obiectivul principal e facilitarea completarii si colectarii de formulare 230. Acest fapt a generat o suita de obiective secundare:
- Centralizarea cat mai multor ONG-uri pe o platforma comuna in care sa isi prezinte pe scurt activitatea
- Oferirea de optiuni cetatenilor care nu au luat inca o decizie cu privire la tinta redirectionarii;
- Un numar cat mai mare de formulare completate intr-un interval cat mai scurt;
- Facilitarea colectarii de formulare 230 pentru organizatii care nu ar fi avut capacitatea de a colecta din teritoriu;
- Promovarea ONG-urilor si a rezultatelor lor catre public


Redirectioneaza.ro Redirectioneaza.ro Redirectioneaza.ro

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt cele 542 de ONGuri care au participat la campania de colectare a impozitului pe venit pe anul 2018. Anul acesta avem 1034 ONGuri inscrise pe platforma.

| Date beneficiari
    Publicul larg care acum are un singur loc de unde se poate informa cu privire la activitatea organizatiilor non-profit pentru a decide mai usor catre cine sa redirectioneze, respectiv beneficiarii ONG-urilor din platforma.

| Activitati
    Dupa o etapa initiala de cercetare care a inclus descoperirea modului in care ONG-urile isi desfasoara campaniile de colectare a formularului 230 am cartografiat cele mai frecvente probleme care apar in acest proces. Ele sunt, asa cum am mentionat:
- Lipsa de resurse umane care sa fie trimise in teren pentru informarea cetatenilor si colectarea formularelor
- Lipsa capacitatii tehnice si a resurselor specializate care sa le ofere o solutie digitala personalizata
- Lipsa capacitatii si a resurselor de comunicare online catre publicul larg.

Dupa acesta identificare, am analizat care sunt cele mai simple si eficiente moduri de ”traducere” a formularului din analog in digital si cat din procesul de colectare si depunere poate fi digitalizat conform legii. Am identificat cele mai dificile momente din completarea formularului si le-am simplificat. (Exemplu - Pentru a evita posibilitatea unei erori umane de introducere gresita a datelor financiare, formularele fiecarui ONG sunt precompletate cu datele acestora, pentru a economisi timp si evita greseli)

Acestui formular eficientizat i-am adaugat date despre ONG pentru a ajuta cetateanul sa se decida mai repede cui vrea sa redirectioneze un procent din impozitul pe venit si i-am oferit si optiunea de a ramane in contact cu ONG-ul dupa depunerea formularului.

Proiectul a fost lansat pe 10.04.2018. În 45 de zile, alaturi de Patria Bank am atras peste 500 de ONG-uri in platforma si s-au completat peste 3000 de formulare.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    98918

| Parteneri
    Patria Bank

| Website proiect
    https://redirectioneaza.ro/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL