close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteIncepe cu Dreptul| Organizator:
    Smartastic lab
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    In Romania de azi, atat de vulnerabilizata din perspectiva statului de drept si a justitiei, s-a decantat nevoia unei actiuni concrete care sa formeze o noua generatie de cetateni care sa restabileasca ordinea juridica.
Asadar, pentru a implementa ideea acestui tip de actiuni si pentru a cultiva semintele unui veritabil stat de drept, nu trebuie pierdut startul.
Am inteles ca este esential ca educatia timpurie sa includa notiuni de educatie civica si juridica, pentru ca cei mici sa „inceapa cu dreptul”.
Prin constientizarea celor doua componente esentiale ale statului de drept: suprematia legii si respectarea drepturilor cetatenilor, copiii dobandesc o atitudine civica corecta, indreptata spre valorile unei „good society”.


| Scopul proiectului
    Proiectul a luat nastere din dorinta de implicare activa in formarea unei generatii de cetateni responsabili, corecti si activi care sa contribuie in viitor la configurarea unui veritabil stat de drept, implementand in Romania obiectivele globale de sustenabilitate propuse de ONU axate pe educatie de calitate si egalitate de gen (Obiectivele 4 si 5).
Proiectul ajuta copiii sa faca primii pasi in domeniul cunostintelor civice si constitutionale, intelegand conceptele fundamentale care definesc statul de drept (legea fundamentala, drepturile si exercitarea lor, puterile in stat, justitia).


Incepe cu Dreptul Incepe cu Dreptul Incepe cu Dreptul

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    Proiectul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-12 ani.

| Date beneficiari
    Colegi, prieteni, familie, profesori si comunitati locale din care fac parte copiii care participa la proiect, precum si alte asociatii, fundatii, entitati juridice care sunt implicate in educatie si care invita echipa smartastica in proiecte similare.

| Activitati
    Proiectul este un concept de educatie timpurie non-formala unic in Romania, destinat copiilor din clasele primare, cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani, avand ca scop alfabetizarea constitutionala incepand cu primii pasi in scoala.
Este primul proiect de acest tip dedicat micilor cetateni si include mai multe componente, unele dintre acestea fiind digitale, iar altele de tip atelier care au fost configurate avand ca punct de pornire prima cartea „Ce este Constitutia? Joaca-te si vei afla!” a carei autoare este cofondatoarea asociatiei, Alina.
Cartea include jocuri si activitati pentru cei mici, astfel incat acestia sa dispuna de un instrument educativ interactiv, care sa le permita sa se exprime, folosindu-si imaginatia, impartasind cunostintele cu toti cei apropiati, familie, prieteni, invatatori.
Copiii vizioneaza un film despre drepturile constitutionale conceput de echipa smartastica, se imprietenesc cu Lex – un panda rosu care ii ajuta sa inteleaga dreptul, descopera imaginile atractive ilustrate de Anda Ansheen, discuta pe marginea acestora si a intamplarilor prin care trec personajele, ajungand la concluzii practice si inovative cu privire la regulile statului de drept. La final, micutii incearca roba de avocat si isi inchipuie ca sunt in instanta, aparandu-si drepturile. Unicitatea conceptului consta in abordarea non-formala a alfabetizarii constitutionale, modeland copiii pentru a deveni cetateni responsabili.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    15000

| Parteneri
    -

| Website proiect
    http://smartasticlab.com/proiectul-incepecudreptul/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL