close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & Proiecte„Construiește o casă, dăruiește o acasă!” – Holcim si Hope and Homes for Children| Organizator:
    GMP PR
| Categorie:
    Campanii de comunicare pe teme sociale
| Problema de fond
    In 2017, aproximativ 8.000 de copiii mai traiau in institutii de tip vechi de protectie a copilului, traumele si consecintele devastatoare ale institutionalizarii fiind printre cele mai dure forme de abuz si de violența. Copiii care cresc in orfelinate manifesta intarzieri in dezvoltarea fizica, emotionala, sociala si cognitiva, iar apoi au probleme in a deveni independenti si sunt expusi la abuz, exploatare, trafic sau comportament antisocial.
Strategia de responsabilitate sociala a Holcim Romania este bazată pe patru piloni principali: Schimbari climatice, Apa si natura, Economie circulara si Oameni si comunitati. Sub umbrela pilonului Oameni si comunitati se afla promisiunea si obiectivul companiei de a furniza programe al caror scop este sprijinirea dezvoltarii economice si sociale a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea


| Scopul proiectului
    In prima editie a proiectului Holcim Romania a sustinut constructia a doua case de tip familial alaturi de Hope and Homes for Children. Aditional contributiei financiare, campania ”Construieste o Casa, daruieste o acasa” are si obiectivul de a creste gradul de constientizare pentru nevoia de închidere a institutiilor de tip vechi, precum si nevoia de imbunatatire a calitatii vietii acestor copii din orfelinate.

„Construiește o casă, dăruiește o acasă!” – Holcim si Hope and Homes for Children „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” – Holcim si Hope and Homes for Children „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” – Holcim si Hope and Homes for Children

| Aria geografica
    national

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    24 de copii vor locui in cele doua case de tip familial din anul 2019.

| Date beneficiari
    

| Activitati
    Faza 1: iulie – septembrie 2017
Holcim Romania a derulat campania ”Construieste o Casa, daruieste o acasa” la nivel national, sub umbrela careia a directionat catre fundatia Hope and Homes for Children (HHC) contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de ciment StructoPlus vandut. Dupa incheierea perioadei de campanie, 300.000 de euro au fost directionați catre HHC pentru construirea a doua case de tip familial ca urmare a inchiderii centrelor de plasament "Robin Hood" - Sectorul 4, Bucuresti si "Elena Doamna" - Piatra Neamt.
Faza 2: iulie 2018 - prezent
In luna iulie 2018 a inceput constructia primei case de tip familial - „Cavalerii” din Sectorul 4 al Capitalei. In luna noiembrie au inceput lucrarile si la cea de-a doua casa, din judetul Neamt.
Faza 3: Copiii vor fi mutati in prima parte a anului 2019.
*Incepand cu luna august 2018, editia II a campaniei a fost lansata in paralel cu dezvoltarea celor doua case din editia I si mutarea celor 24 de copii.
Promovare interna
Newslettere, articole intranet, giveaways, postere, promovare spot, articol publicat in revista interna (versiune digitala si tiparita), promovare microdocumentar.
Promovare externă
• Spot TV
• Comunicate de presa pentru anuntarea proiectului si a rezultatelor
• Postari dedicate pe canalele social media Holcim Romania
• Parteneriat cu influencer local: Printesa Urbana
• Microdocumentar campanie ”Construieste o Casa, daruieste o acasa”


| Rezultatele proiectului
    Doua centre de plasament vor fi inchise, o parte din copiii din aceste institutii se vor intoarce in familii, iar pentru cei ramasi in sistem sunt construite doua case de tip familial, in care copii abandonati au sansa la o copilarie normala si o dezvoltare sanatoasa. De acest lucru vor beneficia si cele doua comunitati unde au fost construite casele.
24 de copii care vor locui in cele doua case de tip familial, unde vor beneficia de un mediu in care se vor putea dezvolta corespunzator, devenind, astfel, membri activi in comunitatile unde locuiesc.
Rezultate campanie de promovare:
• Aproximativ 60 de articole in presa scrisa si online
• Social media – reach de aproximativ 75.000 utilizatori, 94.000 impresii si 3.250 interactiuni;
• Parteneriat Printesa Urbana, cu un reach de aproximativ 80.000 de persoane;
• Campanie digitala: 13.310.407 impresii, 4.877.275 device-uri unice, 24.741 interactiuni si 1.254.970 vizualizari pentru continutul video.


| Bugetul
    > 50.000 Euro

| Parteneri
    Campania cu scop social ”Construieste o Casa, daruieste o acasa” face parte dintr-o initiativa ampla, derulata de catre Holcim Romania si Fundatia Hope and Homes for Children. Misiunea Fundatiei, sustinuta direct de catre Holcim Romania, este de a inchide toate orfelinatele din Romania pana in anul 2027, iar in procesul de inchidere a institutiilor de tip vechi constructia de case de tip familial pentru copiii care vor ramane in sistemul de protectie este un obiectiv central. In casele de tip familial traiesc cel mult 10-12 copii care primesc gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent. In prima editie a proiectului, Holcim Romania a sustinut constructia a doua astfel de case de tip familial, alaturi de Hope and Homes for Children, in urma inchiderii centrelor de plasament "Robin Hood" - Sectorul 4, Bucuresti si "Elena Doamna" - Piatra Neamt.
Proiectul a fost implementat de catre Holcim România si ONG-ul partener – Hope and Homes for Children Romania. Astfel, compania si-a asumat derularea campaniei de cause-related marketing ”Construieste o Casa, daruieste o acasa” si asigurarea fondurilor necesare, prin directionarea catre Fundatie a contravalorii unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vandut. Fundatia a realizat procedurile necesare si dezvoltarea efectiva a celor doua case de tip famililal.


| Website proiect
    

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL