close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteZambetul din cutie| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Campania Zâmbetul din Cutie presupune colectarea unor cadouri de Craciun si distributia acestora in perioada 10-16 decembrie 2018 la circa 9000 dintre copiii cei mai saraci din 16 judete ale tarii (65 de sate si comune), selectate pentru anul 2018.
Astfel, am contat ca se va produce o schimbare majoră în peste 5000 de familii sărace, sau în centre de plasament, unde circa 9000 de copii vor învăța că sărbatoarea Crăciunului este a tuturor.
Schimbari pot aparea si ulterior, prin monitorizarea copiilor beneficiari si sprijin acolo unde este nevoie, dar si sensibilizarea copiilor de a ajuta alti copii.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este crearea unei atmosfere de sarbatoare chiar si in mediile cele mai defavorizate din tara, unde copiii vor învăța că sărbatoarea Crăciunului este a tuturor.
Obiectivele proiectului sunt:
- Imbunătățirea situației materiale a circa 9000 de copii, prin oferirea de cadouri de Crăciun;
- Păstrarea amintirii şi a unei întâlniri cu alti copii, cu care vor impartasi experiente comune culturale, artistice, umane şi moral.
- Motivarea copiilor cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila: ajutarea colegilor de generatie dezavantajati social si material.


Zambetul din cutie Zambetul din cutie Zambetul din cutie

| Aria geografica
    Bucuresti, Ilfov, Prahova, Dambovita, Timis, Bacau, Suceava, Iasi, Constanta, Teleormani, Buzau, Vrancea,

| Rezumat
     Asociatia “Sansa Ta”, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Romaero si Muzeul National al Taranului Roman si 60 de scoli din capitala si judetul Ilfov, a realizat o campanie, desfasurata cu ocazia Sarbatorilor de iarna, in cadrul Campaniei Nationale de Craciun “Zambetul din cutie!” (editia a VII-a; perioada 20 octombrie - 15 decembrie 2018).

In cadrul proeictului Zambetul din cutie, s-a organizat si un concert umanitar, ajuns deja la editia a saptea, in 26 noiembrie 2018, la Muzeul Taranului Roman. Acest eveniment este dedicat copiilor sarmani din Romania si sustinut de artisti celebri si elevi talentati din scolile participante; la acest concert vom invita sponsori si copii din centrele de plasament.

Campania a presupus colectarea unor cadouri de Craciun de la copiii din scolile partenere si distribuirea lor, in perioada 15 - 18 decembrie 2018, catre aproximativ 9000 copii saraci, din 17 judete ale tarii: Galati, Buzau, Olt, Teleorman, Valcea, Giurgiu, Ilfov, Bucuresti, Prahova, Vaslui, Vrancea, Braila, Sibiu, Golj, Calarasi si Dambovita)., (40 de sate si comune), selectate pentru anul 2018.


| Date beneficiari
    9000 de copii din medii dezavantajate, care au beneficiat de cadouri in cadrul campaniei Zambetul din cutie.

| Date beneficiari
    - familiile/ aparținătorii acestor copii, (cca. 5000 familii) care se vor elibera de grija cadoului de Crăciun, în condițiile lipsei de posibilități materiale.

| Activitati
    Activitățile proiectului sunt:
A1. Selectarea grupului tintă
Asociatia "Sansa Ta" a selectat 60 de sate din Romania, unde se afla copii in familii defavorizate si in centre de plasament.
In aceste comunități s-au identificaț potențialii beneficiari, cu spijinul autorităților locale. S-au solicitat primăriilor liste cu familiile dezavantajate, cu copii, care s-au centralizat.
A2. Campanie de sensibilizare în școlile din București și Ilfov
S-au transmis in școlile selectate din această regiune materiale pentru inceperea campaniilor de strangere a cutiilor de Crăciun. S-au organizat intalniri cu profesorii, copiii și părinții.
A3. Organizarea concertului umanitar Zambetul din cutie
S-a organizat la sediul Muzeului Tăranului Român un concert, la care au fost invitați să asiste și copii din medii dezavantajate din București și vecinătăți. La concert au participat (ca interpreți) artiști profesioniști cunoscuți și copii talentați. Cu ocazia concertului, au fost sensibilizați o serie de sponsori posibili.
A4. Pregătirea si realizarea caravanei ”Zâmbetul din Cutie”
Cadourile aduse de copiii din școlile capitalei sau din Ilfov, au fost impărțite pe categorii și ambalate în cutii, care au fost centralizate la Romaero și pregatite pentru transport, cu sprijinul a 100 de voluntari.
Cele circa 9000 de pachete (cutii) pregătite, au fost trimise in fiecare județ selectat, cu sprijinul ROMAERO si distribuite beneficiarilor cu sprijinul primariilor selectate si al voluntarilor locali.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului sunt:
- 9000 de copii care au beneficiat de cadouri in cadrul campaniei Zambetul din cutie.
- Un concert caritabil pentru copii din centrele de plasament din Bucuresti
- circa 5000 de familii eliberate de stresul cadourilor de Crăciun
- peste 2000 de copii din Bucuresti și Ilfov, angajati in campanie
- circa 100 de voluntari, angajați în pregătirea campaniei ”Zâmbetul din Cutie”


| Bugetul
    40700

| Parteneri
    Asociatia Studenteasca AMICUS; Scoala Nr. 17; Scoala internationala “Mark Twain”; Scoala Lauder Reut; “Ospataria de sus, Restaurant Potcoava, clubul Rapid, Liceul Mihai Ionescu,

| Website proiect
    www.asociatiasansata.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL