close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteBIG BUILD 2018: 8 case în 5 zile| Organizator:
    Habitat for Humanity Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Familiile beneficiare sunt 8 familii în nevoie urgentă de o locuință decentă. Familiile au copii, au venituri stabile, însă atât de reduse încât nu își permit un credit imobiliar sau o chirie decentă. În unele dintre cazuri, familiile trăiau în case fără utilități, cu toaleta în curte. Două dintre familii sunt compuse din mame singure. Una dintre ele este victimă a violenței domestice și locuia cu fiica ei într-o casă bătrânească închiriată, în stare avansată de degradare. Cealaltă mamă singură are două joburi pentru a-și întreține cei doi copii, dintre care cel mai mic a fost diagnosticat în 2018 cu autism.
Într-o casă sigură și decentă, părinții își pot crește copiii mai ușor, ajung să avanseze în carieră și să câștige mai bine. Copiii au un loc unde să se joace, să își facă temele și ajung să aibă rezultate mai bune la școală.


| Scopul proiectului
    1. Condiții decente de locuit pentru 8 familii (25 părinți și copii)
2. Atragerea unui semnal de alarmă privind condițiile precare de locuire din România
3. Încurajarea voluntariatului în România prin implicarea în BIG BUILD a peste 300 de voluntari români și străini care au lucrat timp de 5 zile la construirea celor 8 locuințe
4. Marcarea Zilei Mondiale a Locuirii


BIG BUILD 2018: 8 case în 5 zile BIG BUILD 2018: 8 case în 5 zile BIG BUILD 2018: 8 case în 5 zile

| Aria geografica
    Cumpana, judetul Constanta

| Rezumat
    România se confruntă cu cele mai severe statistici din UE în ceea ce privește condițiile de locuire. Peste 52% dintre români trăiesc în case supraaglomerate. Într-o țară cu 98% proprietari, aproape un sfert din locuințe sunt în stadiu avansat de degradare și au nevoie de reparații urgente. În plus, peste 14% dintre români sunt împovărați de cheltuielile lunare pentru locuință și cheltuiesc mai mult de 40% din venit ăentru a-și întreține locuințele. Dintre aceștia, o bună parte nu își permită să își încălzească locuințele în timpul sezonului rece.
Pornind de la aceste statistici îngrijorătoare, Habitat for Humanity România organizează în fiecare an evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD, în care organizația și voluntarii săi construiesc mai multe case într-o perioadă de 5 zile. La BIG BUILD 2018, peste 300 de voluntari români și străini s-au reunit pe șantierul din Cumpăna, jud. Constanța, și au construit 8 case pentru 8 familii din comunitate, care locuiau în condiții foarte grele. Evenimentul a avut loc între 1 și 5 octombrie 2018 și a fost un prilej de a sărbători Ziua Mondială a Locuirii, marcată de ONU în fiecare an în prima zi de luni a lunii octombrie.
Dincolo de a ajuta cele 8 familii din Cumpăna, jud. Constanța, să aibă pentru prima dată condiții decente de locuit, BIG BUILD a tras și un semnal de alarmă asupra problemelor de locuire din România. Cei 300 de voluntari au lucrat împreună cu familiile la ridicarea locuințelor, au aflat direct detalii despre condițiile grele în care locuiesc acestea și au putut să fie parte din schimbare, construind cu propriile mâini un viitor mai bun pentru cele 8 familii.


| Date beneficiari
    25 de părinți și copii, membri ai celor 8 familii

| Date beneficiari
    300 de voluntari care au participat la construcția locuințelor BIG BUILD 2018

| Activitati
    
1. Maparea nevoii de locuire în comunitate și selecția celor 8 familii partener.
Familiile interesate să participe în program au depus dosare pentru a se înscrie. O comisie a făcut selecția familiilor partener în urma a trei criterii principale:
• Nevoia urgentă a unei locuințe decente și resursele limitate ale familiilor pentru a se descurca cu forte proprii
• Venituri reduse și stabile, pentru a își permite să își întrețină noile locuințe și a putea plăti casa la o mai puțin de jumătate din costul de construcție. Familiile plătesc o rată lunară modică fixă, fără dobândă, fără profit, timp de 20 de ani. Ratele ajung într-un fond rotitor folosit exclusiv pentru a demara construcția altor case.
• Disponibilitatea de a voluntaria la construcția propriilor case și ale vecinilor din comunitate, în proiectele Habitat for Humanity
2. Parteneriat cu autoritățile locale, care au oferit cu gratuit terenul pentru construcție și și-au luat angajamentul de a racorda casele la utilități
3. Campanie de fundraising pentru a strâmge resursele necesare proiectului
4. Campanie de comunicare la nivel național
5. Campanie de recrutare voluntari
6. Desfășurarea evenimentului BIG BUILD 2018 – între 1 și 5 octombrie 2018, peste 300 de voluntari și cele 8 familii au lucrat la ridicarea caselor. Au pornit în prima zi lucrurl de la nivelul fundațiilor deja turnate și au ajuns în ultima zi să finalizeze exteriorul caselor.


| Rezultatele proiectului
    1. 8 familii - 25 părinți și copii – au acum o locuință decentă, sigură și accesibilă. Noua lor casă le va permite părinților să își crească mai ușor copiii și să le ofere condiții mai bune de trai, să mearga mai liniștiți la serviciu și, după un anumit timp, să avanseze în carieră și să ajungă să câștige mai bine. Copiii au un loc unde să se joace și să își facă temele și ajung să aibă rezultate mai bune la școală.

2. Atragerea unui semnal de alarmă privind condițiile precare de locuire din România – atât prin vocea voluntarilor prezenți pe șantier, cât și prin vocea jurnaliștilor care au făcut reportaje sau transmisii de la BIG BUILD sau au publicat articole despre eveniment și despre problemele de locuire din România.

3. Încurajarea voluntariatului în România prin implicarea în BIG BUILD a peste 300 de voluntari români și străini care au lucrat timp de 5 zile la construirea celor 8 locuințe


| Bugetul
    2663000

| Parteneri
    Parteneri institutionali: Primaria Cumpăna; Sponsori si parteneri: Kaufland România (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Tondach, Bosch, Ursa, Siniat, Ariston, Piatra Online, VEKA România, TeraPlast, Atelierele Ilbah, Aqua Carpatica, Fundația pentru SMURD, Epics PhotoBooth; Parteneri media: Pro TV, Europa FM

| Website proiect
    www.habitat.ro/bigbuild

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL